StoryEditorOCM
Zabavai to je za ljude

Posrnuo miljenik publike: Dvostruki oskarovac dobitnik je ovogodišnje Maline za najgoreg sporednog glumca, a osvojio je još jednu anti-nagradu

Piše DV
11. ožujka 2023. - 11:59

Omiljeni hollywoodski glumac ove je godine dobio nagradu koje bi se svi najradije odrekli, a većina to i čini.

U filmu "Elvis" iz 2022. Tom Hanks glumi bivšeg menadžera Elvisa Presleya, okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera i prema rezultatima dodjele nagrade Maline za 2023. zaslužuje nagradu za najgoreg sporednog glumca i za najgoru filmsku kombinaciju, piše jutarnji.hr.

image

Tom Hanks kao Otto Anderson u novom filmu ‘Čovjek zvan Otto‘

Niko Tavernise

Prije slavljenja najboljih filmova sezone na dodjeli Oscara u nedjelju, dodjela nagrada Malina u subotu je prozvala najgore.

Maline, koje se opisuju kao "ružni rođak Oscara", započele su 1980. kao Zlatna malina, koju su osmislili diplomanti filmske škole UCLA i veterani filmske industrije John J. B. Wilson i Mo Murphy.

Više od 1100 članova Malina iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja glasa o nagradama, navodi se na web stranici nagrada.

Unatoč tome što se radi o dobitniku Oscara mnogi kritičari i obožavatelji kritizirali su Hanksovu izvedbu u "Elvisu", posebice njegov naglasak.

Maline su proglasile Hanksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom - glumca i njegova "lica od lateksa" u filmu.

image

U kultnoj ulozi Forresta Gumpa
 

Paramount Pictures/Collection Christophel Via Afp

Pridružujući se Hanksu biografska drama "Blonde" s Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Marilyn Monroe "osvojila" je Maline za najgori film i za najgori scenarij.

De Armas je, međutim, u utrci za najbolju glumicu za ulogu na nedjeljnoj dodjeli Oscara.

Malinu kući nose i Jared Leto, koji tumači Michaela Morbiusa, i Adria Arjona, koja tumači dr. Martine Bancroft, u filmu "Morbius".

Osvojili su nagradu za najgoreg glumca i najgoru sporednu žensku ulogu.

01. svibanj 2024 15:22