StoryEditorOCM
ZabavaMALO NOSTALGIJE

Starinski recept za oblatne s orasima, keksom i čokoladom

Piše A.Ke.
22. prosinca 2024. - 08:46

Jedan od najpoznatijih tradicionalnih recepata za oblatne, koji će oduševiti sve ljubitelje ovog slatkog zalogaja, upravo je starinski recept s orasima, keksom i čokoladom. Jednostavan, a izuzetno ukusan, ovaj recept podsjetit će vas na tople trenutke provedene za stolom punim domaćih slastica.

Trendovi dolaze i prolaze, pomodne slastice zaboravljamo, ali oblatne uvijek ostaju omiljeni klasik. Isprobajte ovaj recept, kreirajte svoje omiljeno punjenje i uživajte u ovoj bezvremenskoj poslastici!

Potrebni sastojci:

Krema:

3 dl mlijeka

30 dag šećera

30 dag mljevenog keksa

30 dag mljevenih oraha

1 margarin (25 dag)

1 čokolada za kuhanje (10 dag)

1 vanilin šećer

Još:

1 pakiranje oblatni

Priprema

Kuhanje osnovne smjese:

U loncu prokuhajte mlijeko i šećer. Kada zakuha, maknite s vatre i dodajte margarin. Miješajte dok se margarin ne otopi, a zatim dodajte mljeveni keks i orahe.

Podjela smjese:

Pripremljenu smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte čokoladu i miješajte dok se potpuno ne otopi. U drugi dio dodajte vanilin šećer i dobro izmiješajte.

Premazivanje oblatni:

Još toplim kremama premažite oblatne sloj po sloj, izmjenjujući tamnu i svijetlu kremu, kao na slici.

Napomena:

Količina kreme dovoljna je za srednje velike oblatne dimenzija 27 x 37 cm.

24. prosinac 2024 08:52