StoryEditorOCM
ZabavaTKO JE TOM CRUISE?

Volio je najljepše žene, kažu da je sjajan ljubavnik, ali u 61. godini i s imetkom od 620 milijuna dolara ostao je sam

Piše Marija Čović/sd
3. srpnja 2023. - 19:34

Prije mjesec dana proslavio je 61. rođendan, trenutačno širom svijeta promovira svoj novi film, sedmi nastavak uspješne akcije franšize "Nemoguća misija", koji u kina stiže za desetak dana, piše Slobodna Dalmacija.

Usput se fanovi i mediji zabavljaju špekulacijama je li uopće i ako jest, koliko estetskih zahvata Tom Cruise obavio posljednjih nekoliko godina, izgleda li previše "ispeglano" ili je u pitanju samo kvalitetna njega.

Još veću pozornost nego filmska karijera i izgled, izaziva njegov ljubavni život kroz koji su prošle brojne lijepe, uspješne, zanimljive žene, ali usprkos šarmu, slavi i bogatstvu, koje se trenutačno procjenjuje na oko 620 milijuna dolara, Toma je dosad zaobišlo ono "i živjeli su sretno do kraja života".

image

Tom Cruise i Shakira na utrci Formule 1 u Miamiju u svibnju ove godine

Chandan Khanna/Afp

Mediji su ga u posljednje vrijeme povezivali s kolumbijskom glazbenom zvijezdom Shakirom nakon što su viđeni zajedno na utrci Formule 1 u Miamiju kamo se slavna pjevačica sa sinovima preselila nakon ružnog raspada veze sa španjolskom nogometnom legendom Gerardom Piquetom.

Tom je navodno bio jako zainteresiran za 46-godišnju pjevačicu, ali njoj se nije sviđao intenzitet njegove pozornosti, a tračerski su se mediji bili raspisali o "ljubavnom trokutu" čiji je treći kotač bio britanski višestruki svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton.

image

Hayley Atwell i Tom Cruise na premijeri sedme ‘Nemoguće misije‘ u Abu Dhabiju

Giuseppe Cacace/Afp

Još otkako je počeo snimanje sedme "Nemoguće misije", špekuliralo se da Tomov odnos s kolegicom Hayley Atwell nadilazi prijateljski i kolegijalan aspekt, ali su oboje demantirali romansu tvrdeći kako je u pitanju prijateljstvo.

Moć platonske ljubavi

U jednom razgovoru 41-godišnja Hayley je kazala da joj je Tom pokazao "izvanrednu moć platonske ljubavi", a u međuvremenu se zaručila s glazbenim producentom Nedom Wolfgangom Kellyjem.

Tom je davnih dana, nakon što su se upoznali 1985. godine vjenčanju Madonne i Seana Penna, imao vatrenu vezu s glazbenom i filmskom ikonom Cher koja je za njega rekla da je među pet najboljih ljubavnika koje je imala.

image

Singer CHER at the American Music Awards in Los Angeles. 09JAN2002. Paul Smith/Featureflash

/Shutterstock

Nakon Cher uslijedila su dva braka, prvi s Mimi Rogers, vjenčali su se u svibnju 1987. i razveli tri godine kasnije. Mimi je po svemu sudeći bila Tomova prva veza sa scijentološkom crkvom koju je ona u međuvremenu napustila, a Tom je ostao aktivan član. Drugi brak potrajao je nešto duže, s Nicole Kidman se vjenčao u prosincu 1990. godine, usvojili su dvoje djece, a razveli su se 2001. godine.

image

Nicole Kidman i Tom Cruise

Jack Guez/Afp

Jedna od onih koje se rjeđe spominju među Tomovim bivšim ljubavima, iako je umalo i nju odveo pred oltar, je španjolska glumačka zvijezda Penelope Cruz. Upoznali su se 2000. na snimanju filma "Nebo boje vanilije", ali je Tom tvrdio kako vezu nisu započeli dok sljedeće godine nije službeno okončan njegov brak s Nicole Kidman.

U razgovoru za Marie Claire 2003. godine Tom je pričao o "malim stvarima" koje voli raditi za svoju partnericu, kad bi dolazila doma dočekao bi je hranom koju je skuhao za nju i kupkom u kojoj se mogla opustiti.

image

Penelope Cruz i Tom Cruise u sceni filma ‘Nebo boje vanilije‘

Paramount Pictures/Cruise Wagn/Collection Christophel Via Afp

No, veza je potrajala tri godine, premda su navodno razgovarali o braku, razišli su se 2004., a špekuliralo se kako je pravi razlog njegova posvećenost scijentologiji. Penelope mu se divila zbog vjere, ali nije željela da joj posveti život.

image

Tom Cruise i Penelope Cruz

Tom Maelsa/Dpa Picture-alliance Via Afp

Španjolska ljepotica sreću je pronašla u braku s kolegom Javierom Bardemom s kojim ima dvoje djece, a Tom je, nakon kratke romanse s britanskom glumicom Nazanin Boniadi, u travnju 2005. započeo vezu s Katie Holmes.

Tom je svoju ljubav prema Katie svijetu obznanio skačući po kauču tijekom gostovanja kod Oprah Winfrey. Par je u travnju 2006. dobio kćer Suri, a u studenome te godine vjenčali su se na scijentološkoj ceremoniji u dvorcu Odescalchi u Italiji.

image

Tom Cruise i Katie Holmes

Rich Schmitt/Afp

Katie je u lipnju 2012. podnijela zahtjev za razvodom, a Tom je kasnije priznao da je važan faktor u raspadu braka bila njezina želja da zaštiti Suri od scijentologije. Tom već godinama, barem tako mediji tvrde, ne igra nikakvu ulogu i ne viđa se sa Suri.

Manjak trajne sreće u ljubavnom životu ne utječe negativno na Tomovu karijeru, a hoće li se u skorije vrijeme pojaviti neka nova ljubav, tek ćemo vidjeti...

image

Filmska karijera mu i dalje cvjeta, ali u privatnom životu Tom Cruise nije toliko uspješan

Henry Nicholls/Afp
02. svibanj 2024 08:09