StoryEditorOCM
ZabavaIZBOR ZA MISS UNIVERSE

Zrinka iz Župe dubrovačke putuje u Meksiko na svjetsko natjecanje

Piše A.Ke.
7. listopada 2024. - 10:53

Svjetski izbor za 73. Miss Universe održava se 16. listopada u Meksiku, zemlji koja je već nekoliko puta bila domaćin tog izbora ljepote na kojem će se predstaviti 130 ljepotica iz cijelog svijeta. Hrvatska predstavnica je 22-godišnja Dubrovčanka Zrinka Ćorić, koja je Miss Universe Hrvatske proglašena u svibnju. Zrinka je 22-godišnja djevojka koja dolazi iz Župe dubrovačke. 

 Završila je srednju školu za medicinsku sestru, a za sebe kaže da se, unatoč svim rizicima, uvijek trudila slušati sebe te se na taj način nositi s usponima i padovima koji su ojačali njezino samopouzdanje.

U modi i fotografiranju pronalazi inspiraciju za sve, a u slobodno vrijeme bavi se fitnessom, čitanjem moderne psihologije, a obožava i putovati. Često se uključuje u razne humanitarne akcije u sklopu kojih pomaže djeci, odraslima i brine za okoliš.

Kada je proglašena za novu Miss Universe Hrvatske,  zalaže se za podizanje svijesti i brige o mentalnom zdravlju i smanjenju stigme povezane s tim problemom te za osnaživanje žena i djevojaka i poticanje u ostvarenju njihovog punog potencijala, liderstva, obrazovanja, rada na samopouzdanju.

Podsjetimo, Zrinka je Miss Turizma Hrvatske 2021. godine osvojila titulu Miss Turizma Hrvatske na izboru održanom pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice.

07. listopad 2024 10:57