StoryEditorOCM
AutomobilizamPOČELO PRVENSTVO HRVATSKE NA BRDU

Dubrovnik Racing projurio kroz Skradin, slavodobitnici ‘Trke priko Krke‘ Stijepo Manenica i Laszlo Szasz, klub najbolji, kao i tim

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2024. - 09:56

Trijumf Dubrovnik Racinga na startu nove sezone prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Klupski prvi, Laszlo Szasz pobjednik 18. Nagrade grada Skradina ‘Trke priko Krke’ u kategoriji II (i ukupni pobjednik Nagrade), Stijepo Manenica najbrži u kategoriji I, plus najbrži tim DAS Motrio Racing Team čije boje brane njegovi članovi.

Auto klub Dubrovnik Racing odnio i drugo mjesto u ukupnom poretku kategorije I, a do njega je dojurio Tamas Tomcsanyi. Najtrofejniji hrvatski klub je imao četvoricu u sedam najbržih u kategoriji I, peti je bio Marino Poropat, a sedmi Saša Radola, dok su preostala tri mjesta u prvih sedam zauzeli Jurica Majić (Ogulin), koji je bio treći, te dvojac Župe dubrovačke, Nihad Seferagić na četvrtom te Željko Pavičić na šestom mjestu.

U kategoriji II Szasz više od desetljeća drži tron, a u Skradinu je broncu u njoj odnio Pelješac Racing (Tamas Kovacs), dok je Filip Magdić (Fly with Kolman) bio drugi.

image

Laszlo Szasz (Dubrovnik racing)

Tonči Vlašić/
image

Saša Radola (Dubrovnik Racing)

Niksa Stipanicev/Cropix

U Klasi 2 prvi Stijepo Manenica, a drugi Tamas Tomysanyi, u Klasi 3 Nihad Seferagić prvi, a drugi Marino Poropat, u Klasi 4A Željko Pavičić prvi, a Niko Pulić (Konavle) treći, u Klasi 4B, kao i u Klasi 1, nisu se članovi klubova iz Dubrovačko neretvanske županije uspjeli popeti na pobjedničko postolje (Maro Franić iz Dubrovnik Racinga je bio četvrti). Zatim, u Klasi 5A Saša Radola prvi, a Kornel Nyeki (Pelješac Racing) drugi, a u Klasi 5B treći Milan Tatalović (Dubrovnik Racing). U Klasi 6A pobjeda Marina Božičevića (Konavle), a u klasi 6B bez ‘južnjaka’ na postolju (Marko Deak iz Auto kluba Konavle četvrti). Tamas Kovacs je odnio pobjedu u Klasi 19, Laszlo Szasz u Klasi 20.

Na kraju, kad se sve zbrojilo, Auto klub Dubrovnik Racing je klupski trijumf ostvario s maksimalnih 60 bodova (Manenica, Radola i Szasz po 20), Župa dubrovačka druga s 46 bodova (Pavičić i Seferagić po maksimalnih 20, Mladen Đajić 6), treći je bio Auto klub Trogir (Ante Alduk 20, Marko Trlin 15, a Filip Bilota 8). Auto klub Konavle je četvrti s 42 boda (Marin Božićević 20, Niko Pulić 12, a Marko Deak 10). Domaćin, Auto klub Skradin je peti s 39 bodova (Nino Jeličić 15, Bego Šakanović i Luka Mudražija po 12), Pelješac Racing šesti s 38 bodova (Kornel Nyeki i Tamas Kovacs po 15, Dino Dominiković 8), Ragusa Racing je dvadeseta s 9,5 bodova (Miho Jozović 8, a Andrea Čutić 1,5), Auto klub Metković dvadeset i četvrti s 4 boda (Toni Bebić 4).

image

Andrea Čutić (Ragusa Racing)

Niksa Stipanicev/Cropix
image

18. Nagrada grada Skradina

Niksa Stipanicev/Cropix
image

Na stazi uz rijeku Krku nastupilo je 160 vozača, domaćin je bio Auto klub Skradin

Niksa Stipanicev/Cropix

Szasz je slavodobitnik 18. Nagrade grada Skradina u konkurenciji vozača iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Hrvatske, vozeći Formulu Reynard 2 KL Zytec.

DAS Motrio Racing Team (Marino Poropat, Saša Radola, Milan Tatalović, Maro Franić, Đivo Franić) 47 bodova u Skradinu, drugi Specijalisti s 15 bodova...

Ukupno je devet utrka ove sezone. Nakon Skradina vozit će se u Kotoru, zatim Malačka, Stubičke Toplice, Ogulin, Cazin, Ilirska Bistrica, Buzet i na kraju Dubrovnik.

Auto klub Dubrovnik Racing brani naslov klupskog prvaka, Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) je lani bio državni prvak u Grupi 1 (u Skradinu je ostao bez plasmana), zatim Nino Andrejević u Grupi 2 (ove sezone nastupa za Župu dubrovačku), u Grupi 3 Marino Poropat, u Grupa 4 najbrži je lani bio Ivan Pulić (Konavle), a koji ove sezone vozi Clio Cup Bohemia Istočna Europa i koji je nakon prve četiri utke sezone u TOP 5, zatim u Grupi 5 Saša Radola, u Grupi 6 Marin Božičević, koji je sad član Auto kluba Konavle.

14. lipanj 2024 07:45