StoryEditorOCM
AutomobilizamVOZI SE U ČEŠKOJ

Gužva na stazi, deveta utrka sezone, a Žarko Knego sedmi put osvojio bodove, i nije jedini član Dubrovnik Racinga u TOP 10!

Piše Tonči Vlašić
7. rujna 2024. - 15:36

Skupa na stazi bili najbolji iz TCR Europe i TCR Eastern Europe, te je zadatak za sve bio dosta teži. Žarko Knego je kvalifikacije zaključio sa šesnaestim mjestom ukupno, a sedmim u konkurenciji vozača TCR Eastern Europe, natjecanja u kojem on bileži sve bolje i bolje rezultate. 

- Zanimljivo, dvanaest prvih vozača, računajući oba natjecanja, bilo je u osam desetinki sekunde razlike – ističe se nakon zaključenja kvalifikacija na Automotodromu Brno, domaćinu petog od ukupno šest vikenda sezone TCR Eastern Europe. Knego, koji nastupa u TCR Eastern Europe (Istočna Europa), bio je u kvalifikacijama sporiji od najbržeg za nepunu sekundu na stazi dugoj 5403 metra.  

Početkom kolovoza Knego je ostvario rezultat sezone. Popeo se na pobjedničko postolje, zauzeo treće mjesto na Autodromu Most u osmoj utrci sezone, a kako je na šest od osam prethodnih utrka ove sezone osvajao bodove, skočio je na sedmo mjesto ukupnog poretka.

Uoči vikenda u Brnu imao je 47 bodova, četiri manje od šestog Martina Kadlečika. Nije mu daleko bio ni peti Rene Kircher (58 bodova). Ukupno četvrti je Petr Čižek (70 bodova), a dosta naprijed vodeći Mato Homola (167 bodova), kojem prijete Attila Bucsi (141 bod) i Adam Kout (135 bodova).

image

Žarko Knego na Autodromu Brno 2024. godine

Marko Puljić/

Sad na devetoj utrci sezone TCR Eastern Europe Knego šesti. Tako je i sedmi put ove sezone osvojio bodove. Homola je novom pobjedom pobjegao još više konkurenciji, sve je bliže i bliže naslovu prvaka (tri su utrke do kraja). Kadlečik je ove subote u Češkoj bio drugi, Kout treći...

Ovog vikenda Knego nije bio jedini član Dubrovnik Racinga na stazi. Vozio je i Frano Dubreta, koji će svoj prvi nastup ove sezone pamtiti po prvom bodu. Naime, Dubreta je zauzeo deseto mjesto u ukupnom poretku TCR Eastern Europe, dok je u konkurenciji svih vozača na stazi bio osamnaesti...

Druga bodovna utrka, deseta ukupno TCR Eastern Europe, održat će se u nedjelju, 8. rujna, u 10.35 sati. 

image

Žarko Knego na Autodromu Brno 2024. godine

Marko Puljić/
image

Luka Dubreta, inženjer i mehaničar 

Marko Puljić/
image

Žarko Knego i Giacomo Ghermandi

Marko Puljić/
image

Maroje Batina

Marko Puljić/
image

Miroslav Rastović

Marko Puljić/
image

Žarko Knego na Autodromu Brno 2024. godine

Marko Puljić/
07. rujan 2024 16:42