StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA KRUŽNIM STAZAMA

Javio se Maro Franić sa Slovakia Ringa: ‘Prvi smo klupski, te smo najbolji tim!‘

Piše Tonči Vlašić
24. kolovoza 2024. - 21:03

Treća stanica ove sezone je Slovakia Ring, održana je ove subote prva od dvije bodovne utrka na njoj. Druga je u nedjelju, 25. kolovoza. Prve dvije utrke ove sezone bile su na stazi u Balaton parku, u Mađarskoj, iduće dvije na domaćem terenu, na Grobniku, a sad se za bodove Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama juri u Slovačkoj.

U nekadašnjoj vojnoj bazi niknula je prije 15 godina prekrasna staza, ne fali uokolo nje sadržaja, i u tom ‘moru‘ događaja na njoj od 2020. godine svoje su mjesto našli i naši vozači. Krug je dug 5922 metra, ima 14 zavoja…

- Prvi smo klupski, te smo najbolji tim – javio se Maro Franić, iskusni član Dubrovnik Racinga, nakon što se napravio račun subotnje trke.

Auto klub Dubrovnik Racing je uzeo 116 bodova, 46 više od Slavonija i Baranja Racing Teama Osijek, aktualnog prvaka, koji je bio drugi. Treća je na petoj utrci s 39 bodova bila Ragusa Racing, potom slijede tri kluba s po 31 bod (Fly with Kolman, Rijeka i Split Motorsport). Ukupno je osam klubova osvajalo bodove.

Dubrovnik Racing na polovici sezone juri u ‘petoj‘ prema naslovu prvaka, peta utrka sezone – peti put je pobjednik, i kad je tako, raste njegova prednost. Sad ima 539 bodova, 253 bodova više od drugog Auto kluba Fly wih Kolman (286 bodova). Treći je SIB Racing Team s 277 bodova. Ragusa Racing je sedma u ukupnom poretku sa 129 bodova na svom kontu.

Ista situacija je i u konkurenciji timova. Euromarine DAS Racing Team je također na učinku – svih pet pobjeda. Danas 120 bodova, te Maro Franić, Žarko Knego, Frano Dubreta, Lovro Badurina i Igor Ilić imaju ukupno 577 bodova, 300 više od prvog pratitelja u lovu na naslov, Becker Print & Promo.

image

Luka Blažević (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić/
image

Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

U Diviziji 1 pobjedu je na petoj utrci sezone odnio Lovro Badurina (Rijeka), drugi je bio Željko Volarević Babić (Saint Christopher RT), u Diviziji 2 Igor Ilić (Dubrovnik Racing) prvi, drugo mjesto zauzeo je Luka Blažević (Ragusa Racing), a treće Žak Šimunovič (SIB Racing Team). Zatim, Maro Franić prvi u Diviziji 3, Frane Jukić (Dubrovnik Racing) prvi u Diviziji 4 u kojoj je drugi bio Igor Tomljanović (SIB Racing Team), u Diviziji 5 Petar Dajak (Split Motorsport) prvi, Ivica Marić (SIB Racing Team) drugi, a treći Valter Nežić (Fly with Kolman), u Diviziji 6 prvi Frano Dubreta (Dubrovnik Racing), a u Diviziji 7 prvi Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing) ispred Ozrena Grande (Dubrovnik Racing)…

Utrku je odvozila i Andrea Čutić (Ragusa Racing), s novih 25 bodova, koliko se dobije za pobjedu, ima ukupno 75 bodova nakon pete utrke sezone.

U ukupnom poretku Lovro Badurina vodi u Diviziji 1, Igor Ilić u Diviziji 2, Maro Franić u Diviziji 3, Frane Jukić u Diviziji 4, Petar Dajak u Diviziji 5, Frano Dubreta u Diviziji 6, te Ozren Granda u Diviziji 7.

20. rujan 2024 00:06