StoryEditorOCM
AutomobilizamPH NA KRUGU |

NIŠTA NOVA NA HUNGARORINGU Kako su završili prošlu, tako su počeli novu - Maro Franić nastavio niz, naravno, i Dubrovnik Racing!

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2021. - 21:15
Tako je bilo cijele prošle sezone (Nikša Stahor čestita na pobjedi Maru Franiću), tako je počela nova...Tonči Vlašić

Prošle godine je slavio na svih šest utrka sezone, nikad prije nije ostvario toliko pobjeda za redom, naravno, nikad prije nije uspio osvojiti naslov državnog prvaka na tako dominantan način, a sad je kralj kruga Maro Franić u obranu naslova krenuo s pobjedom, te je opet na vrhu poretka grupe 3 prvenstva Hrvatske na krugu, i to unatoč tome što je većina konkurenata nabavila nove automobile, istina i on, ali je 46-godišnji Dubrovčanin ipak odlučio sjesti u svoj  provjereni Golf s kojim je prošle sezone ispisao povijest.

Utrku za naslovom poveo je i Auto klub Dubrovnik Racing. Već ima tri prva mjesta u klasi. To je na Hungaroringu osim Maru Franiću uspjelo i Nikoli Radnjiću, koji je bio drugi u grupi 3, te Veljku Bubičiću, koji je upisao prvo mjesto u grupi 4.

Ipak, nije sve išlo kako su željeli članovi najuspješnijeg hrvatskog kluba. Mirko Pendo nije imao sreće. Ispao je iz utrke već na početku. Ispred njega su se okrenuli na stazi, sudar je bio neizbježan. Srećom, Pendu ništa, ali njegov auto se ne može popraviti za subotnju trku kad se na startu neće naći ni Luka Fabijančić, novi član dubrovačkog kluba, koji je bio treći u grupi 3, ali kojem je otišao mjenjač. 

Inače, još nije zaključena prva trka. Grupa 5 u kojoj je Žarko Knego će obje bodovne utrke imati u subotu, 17. travnja. Točnije, Knego nastupa u TCR Istočna Europa, a rezultati te utrke uzimat će se u obzir i za domaće prvenstvo.  

image
Žarko Knego (Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić
image
Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing) i Nikša Stahor - dogovor uoči utrke
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 07:01