StoryEditorOCM
AutomobilizamTCR EASTERN EUROPE

Treći zavoj, i evo ti ‘vraga‘, javio se Dubrovčanin: Je li sebe vidim sutra u prvenstvu Europe? Tko me zna, zna kako uvijek gledam naprijed!

Piše Tonči Vlašić
8. rujna 2024. - 19:02

Zaustavljen je niz Žarka Knega. Nije Dubrovčanin loše vozio, nego ga je u već u trećem zavoju iz igre izbacio Peter Čižek. Pukla je Čehu lijeva guma, i u onoj brzini, i u gužvi na stazi, više od dvadeset auta, on ravno u Knega. 

Polomio mu je, otkriva dubrovački dio ekipe Žarka Knega, dakle, Maroje Batina, Đivo Franić i Marko Puljić: Amortizer, spona, felga, guma, blatobran, vrata, prag, poluosovina, rukavac...

I još će dodati: Nakon detaljnog pregleda će vjerojatno naći da je još nešto otišlo. Ovo što smo nabrojili je bilo na prvu što smo vidjeli. 

- Nije bilo nikakve namjere, bio je to sportski incident u utrci. Nakon što je otišla cijela desna strana, naravno, za mene je utrka bila završena - javio se Knego.

image

Žarko Knego (Dubrovnik Racing) u Brnu

Marko Puljić/

Bila je ovo deseta od ukupno dvanaest utrka sezone, ostao je još Salzburgu gdje se vozi za dva tjedna, koji je domaćin jedanaeste i dvanaeste utrke sezone. Knego u ovih deset utrka sedam puta u TOP 10, od toga jednom na pobjedničkom postolju, a tri puta praznih ruku. 

- Na Balaton Ringu, to je bila prva utrka sezone, meni je pukla guma, te sam ja tad bio koban za Davita Kajaia, zabio sam se u Gruzijca. U Slovačkoj nisam završio drugu utrku, a tad je mene udario Čeh Vit Smejkal, koji je iz istog Teama kao Čižek. Probio mi je gumu, te nisam mogao nastaviti. 

Najvažnije, probio se Knego ove sezone u vrh ukupnog poretka. Istina, potvrdit će to, želja mu je bila TOP 5, a u ovom trenutku je na sedmom mjestu. Zbog toga mu je teško palo što je danas ‘izbačen sa staze’. 

- Još ima nade za uhvatit peto mjesto u ukupnom poretku, ali i da ostanem sedmi bit ću zadovoljan. Ove sezone sam brži, kad sam završio utrku bio sam među osvajačima bodova. Treba nekad imat i sreće. Danas je bio taj dan kad je nisam imao. Uglavnom, napredovao sam u odnosu na prethodne sezone. 

image

Žarko Knego (Dubrovnik Racing) u Brnu

Marko Puljić/

Sad u Brnu je bila nikad veća gužva na stazi, a bila je jer su s natjecateljima TCR Istočna Europa skupa jurili i vozači prvenstva Europe.

- Gledam sad rezultate u Brnu, i male su razlike između ta dva prvenstva, a rekao bi na prvu, prvenstvo Europe je daleko ispred TCR Eastern Europe. Slovak Mat’o Homola, koji je vodeći u TCR Eastern Europe, bio je treći jučer u ukupnom poretku utrke. Ja sam jučer bio trinaesti ukupno računajući i vozače prvenstva Europe, a na stazi je bilo gotovo dvostruko više auta. To ističem jer se govori kako je TCR Eastern Europe slabo natjecanje, međutim, nije. Ozbiljno je. Je li to sebe vidim sutra u prvenstvu Europe? Tko me zna, zna kako uvijek gledam naprijed – istaknuo je Knego. 

image

Žarko Knego na Automotodromu Brno, do njega, lijevo, Jiri Zbožinek iz Češke

Marko Puljić/

Frano Dubreta, također član Dubrovnik Racinga, u obje je utrke u Brnu osvajao bodove, točnije, bod u subotu kad je bio deseti u konkurenciji vozača TCR Eastern Europe, a ove nedjelje je ostvario najbolji plasman – šesto mjesto, te je bogatiji za novih osam bodova. Ove sezone vozio je još na stazi u Balaton Parku gdje je osvojio ukupno 5 bodova, te sad ima 14 bodova, i stigao je do trinaestog mjesta ukupnog poretka. Knego je s 55 bodova sedmi...

Za dva tjedna je Salzburgring, zadnje dvije utrke sezone.  

19. rujan 2024 08:20