StoryEditorOCM

Veliko hvala svim našim članovima za pobjede na Grobniku i na Malačkoj, na tako uspješnom vikendu kluba – napisao je Dubrovnik Racing

Piše Tonči Vlašić
17. lipnja 2024. - 07:40

Nisu mogli ići svi na Grobnik i na Malačku, nisu mogli biti u isto vrijeme na oba mjesta, te je trebalo odlučiti, tko će braniti boje kluba na drugom vikendu kruga, a tko na trećoj stanici brda. Naravno, kad je u pitanju Auto klub Dubrovnik Racing ta odluka nije bila laka jer lovi oba naslova.

Vodeći smo u oba natjecanja, i želimo to biti i nakon ovog vikenda – istaknuo je Nikša Stahor kad je Dubrovnik Racing donio odluku tko će voziti za njega na Grobniku, a tko na Malačkoj.

Na krugu su proteklog vikenda bile dvije bodovne utrke, treća i četvrta utrka sezone. Prvi vikend je održan u Mađarskoj, na novoj stazi u Balaton Parku. Prva stanica prvenstva Hrvatske na brdu bio je Skradin, a druga Kotor. Sad su na Grobniku održane treća i četvrta utrka sezone na Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama, a na Malačkoj treća utrka sezone Prvenstva Hrvatske na brdu.

Dakle, računajući krug i brdo, sedam bodovnih utrka sezone. Na svih sedam pobjednik je Dubrovnik Racing.

Veliko hvala svim našim članovima za pobjede na Grobniku i na Malačkoj, na tako uspješnom vikendu kluba – napisali su nakon što su stigli rezultati Grobnika i Malačke.

Na trećem krugu sezone, prvoj bodovnoj utrci na Grobniku Dubrovnik Racing prvi s 98 bodova, a Slavonija i Baranja Racing Osijek 85 bodova. Treći je s 59 bodova bio Fly with Kolman, koji je u Mađarskoj bio drugi u obje utrke. Četvrti krug sezone: Dubrovnik Racing prvi s 96 bodova, Slavonija i Baranja Racing Team Osijek 88 bodova, a Fly with Kolman opet 59 bodova.

I tako je Dubrovnik Racing nakon četiri od deset kružnih utrka sezone lider s 423 boda. Narasla je njegova prednost. Fly with Kolman je i dalje drugi u ukupnom poretku. Ima 255 bodova, dakle, zaostaje 168 bodova. Slavonija i Baranja Racing Team Osijek je sad treća s 207 bodova, tj. ima 216 bodova manje od prvog. Ove sezone, u prve četiri utrke sezone, bodove su osvajali vozači iz ukupno deset klubova. Ragusa Racing je u ukupnom poretku sedma (peta na prvoj utrci na Grobniku) s 90 bodova.

Uoči Malačke Dubrovnik Racing prvi sa maksimalnih 120 bodova, nakon treće utrke sezone i dalje prvi u poretku klubova. I dalje s maksimalnim učinkom. Opet svih 60 bodova. Rogoznica je sad na Malačkoj bila druga s 5 bodova manje, Auto klub Konavle treći s 45 bodova, Župa dubrovačka, koja je u ukupnom poretku bila druga (i dalje je), sad je na trećoj utrci sezone osvojila 20 bodova manje. Ukupni poredak: 1. Dubrovnik Racing 180 bodova, 2. Župa dubrovačka 134 boda, 3. Trogir 112 bodova... 

I dok sad ide ljetna stanka na krugu, idući vikend je 24. i 25. kolovoza na Slovakia Ringu, na brdu se vozi opet za dva tjedna. Slijedi 30. lipnja utrka u Tuheljskim toplicama.

17. lipanj 2024 11:23