StoryEditorOCM
AutomobilizamTCR ISTOČNA EUROPA |

ŽARKO KNEGO NAKON PRVE UTRKE ‘Bježao je zadnji kraj, nažalost, nismo mogli probat auto prije utrke. Ljut sam, htio sam parkirat auto usred trke‘

Piše Tonči Vlašić
17. travnja 2021. - 12:36

Dobro sam se probio na startu, ali sam ima problema cijelo vrijeme s autom, te su me u zadnjem krugu pretekla dvojica. Problem je što nisam mogao trenirati jučer, što nismo mogli isprobat auto, nismo znali jesmo li namjestili dobro postavke ili ne... Nažalost, nismo pogodili, te mi je bježao zadnji kraj, gubio sam na brzini u pokušaju da iskontroliram auto. Sad ćemo pokušat to popravit za drugu utrku, ali opet, nažalost, nećemo moći probat, te nećemo znat je li u redu ili ne. To ćemo doznat tek kad krene utrka – istaknuo je Žarko Knego nakon jedanaestog mjesta u prvoj utrci natjecanja TCR Istočna Europa, koja je okupila u Mađarskoj, na Hungaroringu, petnaest vozača iz Češke, Poljske, Italije, Srbije, Hrvatske i Njemačke.

- Ritam mogu pratiti, ali, kažem, gubio sam sekunde jer je bježao zadnji kraj. Toliko sam bio ljut zbog toga da mi je došlo da nakon nekoliko krugova parkiram auto sa strane. Nadam se kako će u drugoj vožnji biti bolje.

image
Žarko Knego (Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić

U Cupra Leonu TCR član Dubrovnik Racinga je za pobjednikom Tomasom Pekarom iz Češke zaostao 46,274 sekunde. Pekař je vozeći Cupra TCR krenuo s prve pozicije, te odbio sve napade. Drugi je bio Čeh Michal Makeš u Cupra TCR-u, a treći Srbin Milovan Vesnić u Audiu RS3 LMS TCR), koji je bio pola minute brži od Knega.

Vesnić je bio prvak TCR Istočna Europa 2019., a prošle godine doprvak. Makeš je prošlu godinu završio na četvrtom mjestu ukupnog poretka. Trojac s pobjedničkog postolja osvojio je 28, 19 odnosno 17 bodova...

Ukupno je šest stanica ovogodišnjeg prvenstva, na svakoj su dvije bodovne utrke. Druga utrka na Hungaroringu počinje ove subote u 14.05 sati.

20. travanj 2024 11:47