StoryEditorOCM
KošarkaEUROPSKO PRVENSTVO KOŠARKAŠICA DO 18 GODINA

Alma i Ella Majstorović, Lea Vukić... Hrvatska se protiv domaćina borila za četvrtfinale

Piše Tonči Vlašić
8. kolovoza 2024. - 09:56

Pobjeda i dva poraza u skupini, ali kako im drugi rezultati nisu išli na ruku, Hrvatska je zauzela posljednje mjesto u skupini ‘D‘, te je u osmini finala igrala protiv domaćina, Portugala, i izgubila s 56:63. U nastavku Eurobasketa za košarkašice do 18 godine čeka je razigravanje za poredak od 9. do 16. mjesta. 

Šteta, dobiješ u skupini Poljsku, koja je na kraju prva, izgubiš sa samo tri razlike od Belgije koja je na kraju druga, te imaš isti učinak kao Mađarska od koje izgubiš na startu, i to te ‘baci‘ na zadnju poziciju i na startu završnice na Portugal, koji je u skupini dobio sve suparnice, i Italiju, i Njemačku, i Srbiju

Protiv domaćina naše su dobile prvu četvrtinu s 19:13, vodile na poluvremenu s 35:34, imale u nastavku u tri navrata plus 3 (37:34, 39:36, te 41:38), ali nakon serije portugala 8:0 i vodstva 52:43, nisu uspjele više izaći iz minusa. Hrvatska je prije dvije godine, kad je ova generacija igrala kadetsko EP, osvojila broncu pobjedom u utakmici za treće mjesto protiv Portugala, koji je i tad bio u ulozi domaćina.

image

Alma Majstorović (Ragusa)

Tonči Vlašić/

Hrvatskom izborniku Deanu Nemecu je uz Sinišu Kuharića pomoćnica Alma Majstorović, u startnih pet je njezina starija kćer Ella Majstorović, koja je protiv Portugala za 35 minuta postigla 2 koša, imala 3 skoka, 2 asistencije i 2 ukradene lopte. Igra i Lea Vukić, njezini su iz Konavala, otac Hrvoje je bivši vaterpolist Bellevuea, mama Marija je također igrala košarku. Vukić je također 35 minuta bila na parketu, te u osmini finala postigla 14 koševa, imala 3 skoka i ukradenu loptu. 

image

Slobodna bacanja - Lea Vukić

Fiba Europe/

Vukić, koja je članica Trešnjevke 2009., u četiri utakmice na EP-u ima učinak od 40 koševa i 20 skokova, te 3 asistencije, a košarkašica Raguse je ubacila 15 koševa za što je potrošila samo 11 lopti, plus imala 15 skokova, 9 asistencija i 8 osvojenih lopti.  

Na startu razigravanja za poredak od 9. do 16. mjesta naše čeka Turska, koja je u osmini finala izgubila 71:80 od Izraela, koji u četvrtfinalu igra protiv Portugala. Preostala tri para četvrtfinala su Španjolska - Mađarska, Finska - Srbija, te Francuska - Belgija. 

20. rujan 2024 01:34