StoryEditorOCM

Dubrovačka festa u derbijima: Ragusa slavila usred Zagreba, Dubrovnik i treći put ove sezone dobio prvog pratitelja!

Piše Tonči Vlašić
25. ožujka 2023. - 20:31

Dubrovačka festa pod koševima ove subote! Košarkašice Raguse su dobile usred Zagreba Medveščak u derbiju predzadnjeg kola ligaškog dijela Premijer lige s 58:49, smije im se broj jedan u doigravanju za prvaka.

Košarkaši Dubrovnika su svladali još jednom ove sezone najvećeg konkurenta, treći put bolji od Vrijednosnica Osijek, drugi put u Gospinom polju, prvi put u Ligi za pobjednika - 81.70. Tek je drugo kolo drugog dijela sezone, još osam do kraja, ali momčad Ivana Perinčića, koja je ostvarila dvadeset i tri pobjede za redom, ima pet pobjeda viška i bolja je međusobno od osječkog sastava, prvog pratitelja.

Tko je potegao najviše za Ragusu protiv Medveščaka? Iva Todorić je jučer imala 30. rođendan, a sad je protiv bivšeg kluba postigla 15 koševa ii mala 17 skokova! Plus 6 asistencija. Carmen Miloglav 10 koševa, 10 skokova i 8 asistencija. Ana Vrsaljko prvi strijelac – 18 koševa i 8 skokova. Lea Hajdin 11 koševa, još je pogađala i Lina Strilić – 4 koša i 4 skoka. Igrale su još Ella Majstorović i Nikolina Pavić, te Marija Pocrnjić. Romana Stojanović je bila u sastavu. Nije igrala, kao ni Lucija Papić. Stojanović se oporavlja nakon operacije. Za nadati se kako će i ona nakon ozljede opet moći pomoći sastavu trenerice Cvetane Matić..

Derbi drugog razreda? Nikola Došen po valorizaciji prvo ime Dubrovnika, Petar Dubelj i Filip Vujičić odmah do njega. Došen je ubacio 18 koševa uz 7 skokova, Dubelj 21 koš, 3 skoka i 2 asistencije, Filip Vujičić 20 koševa i 2 skoka... Lovre Klarić 8 koševa i 3 skoka, Kristijan Šutalo također 8 koševa, al ii 6 skokova i 3 asistencije, pogađali su još Ivan Vodopija (4 koša, 3 skoka, 2 asistencije), dok je Javon Levi ubacio samo 2 koša, ali 9 skokova, 7 asistencija i 2 osvojene lopte. Igrali su još Jakov Vujičić, Vlaho Raguž i Vlado Zadro, u sastavu bio Petar Miović.

Baš lijepa DU košarkaška subota!

20. travanj 2024 00:08