StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA |

DUBROVČANIN SUDIO, DUBROVČANIN POBIJEDIO, DUBROVČANIN DUBROVČANINU DOSUDIO PETU Hezonja najbolji protiv Milana

Piše Tonči Vlašić
1. travnja 2021. - 22:49

Mario Hezonja je u svom šestom nastupu za Panathinaikos u najelitnijem europskom klupskom natjecanju izborio drugu euroligašku pobjedu. U Ateni je pao prvog dana travnja Armani Milano, i to nakon produžetka s 86:83. Odigrao je Dubrovčanin protiv talijanskog sastava najboljih napadačkih dvadeset minuta u zelenom dresu, šteta što ga zbog pet osobnih trener Oded Kattash nije mogao koristiti više u utakmici pretposljednjeg, 33. kola Eurolige.

Pogodio je Hezonja 3 od 4 šuta za dva, ubacio 2 trice iz 3 pokušaja, te 5 od 7 slobodnih bacanja. Uz to je imao 3 skoka. Bio je prvi strijelac ne samo Panathinaikosa, već utakmice sa 17 koševa. Milano je vodio u drugoj četvrtini s 20 razlike (22:42), sa 14 razlike u posljednjoj četvrtini (49:63). Hezonja je 12 sekundi prije kraja, kad je Milano vodio sa 70:68, imao obrambeni skok nakon promašaja gostiju, a sekundu prije kraja četvrte četvrtine izjednačio je na 70:70 te izborio produžetak, koji je pak otvorio tricom (73:70).

image
Panathinaikos je slikom Hezonje najavio utakmicu s Milanom

Panathinaikos je tako prekinuo niz od tri euroligaška poraza, ali i prije nego je Hezonja stigao u Atenu bilo je jasno kako će teško do mjesta u doigravanju za prvaka. 'Zeleni' do kraja imaju još tri gostovanja, u zadnjem, 34. kolu idu Žalgirisu, a zatim ih čekaju dvije zaostale utakmice, obje u Rusiji, jedna kod Zenita, a druga kod CSKA

Zanimljivo, petu osobno Hezonji, isključujuću, početkom produžetka dosudio je Sreten Radović, glavni sudac utakmice Panathinaikos - Armani Milano, ali unatoč tome dubrovačkom košarkašu dubrovački međunarodni sudac donosi sreću. Naime, Radović je sudio i ogled kad je Panathinaikos deklasirao Maccabi s 81:63 u 29. kolu, a Hezonja stigao do prve euroligaške pobjede u zelenom dresu.

image
Sreten Radović, dubrovački međunarodni sudac, jedan od najboljih europskih sudaca
Tonči Vlašić
16. travanj 2024 13:47