StoryEditorOCM
KošarkaKOLO PRIJE KRAJA LIGAŠKOG DIJELA

Jedna ‘luda‘ trica. Zabok i Dubrovnik zacimentirali poziciju, čestitali jedan drugom na dobroj sezoni i čekaju sad doigravanje za prvaka

Piše Tonči Vlašić
22. travnja 2024. - 12:29

Dobro smo se postavili od početka utakmice. Jako smo dobro parirali s obzirom na sve problem s ozljedama – istaknuo je Ivan Perinčić, trener Dubrovnika u osvrtu na poraz 66:72 kod Zaboka u pretposljednjem, 32. kolu ligaškog dijela FAVBET Premijer lige.

- Jedna ‘luda’ trica Bruna Rebića je na kraju presudila., Bilo je pitanje, tko će pogoditi taj jedan šut, koji će odlučiti – dodao je.

Dubrovnik je u goste Zaboku stigao s desetoricom. Ozlijeđeni Filip Kalajžić nije ulazio u igru. Deseti je bio Ivano Lučić. Toliko je problema u zadnje vrijeme.

- Ponosan sam na sve igrače. Na ostvareno. Bit ćemo sedmi. Zaboku čestitke također na dobroj sezoni – rekao je Perinčić.

- Vraćali smo se u utakmicu više puta. Zabok je bio bolji za tricu, to je napravilo razliku. Sezona je dobra – rekao je Filip Vujičić, koji je drugu utakmicu za redom bio prvo ime Dubrovnika. Zabok je pogodio 12 trica, sedam više od Dubrovnika.

Ogled Zaboka i Dubrovnika odlučivao je tko će biti šesti, tko će na Cibonu u četvrtfinalu doigravanja za prvaka. Zabok je poveo s 8:2, potom 7:0 Dubrovnika. Zabok je odgovorio sa 6:0, te dobio prvu četvrtinu s 22:16. Ističe se, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Emilu Saviću. Iako je u drugoj četvrtini Zabok imao 31:19, na odmor je otišao sa samo košem viška (36:35). Dubrovnik je u drugoj minuti nastavka prvi pogodio u nastavku, i to Filip Vujičić, te je Dubrovnik poveo s 37:36, a Javon Levi ubacio tricu za plus 4 (40:37). Imao je Dubrovnik i plus 5 (51:46), a domaćin je tricama Rebića i Luke Cvitanovića imao na kraju treće koš viška (52:51). Nakon pet minuta igre u četvrtoj četvrtini bježi Zabok na plus 11 (64:53). Dubrovnik zahvaljujući Petru Dubelju, te Leviju, serijom 9:0 je stigao na dva koša zaostatka dvije minute prije kraja (64:62). Pobjednika je, stoji u izvješću, odlučila trica Rebića, koju je spomenuo Perinčić, koju je igrač Zaboka pogodio 54 sekunde prije kraja za 69:63. Filip Vujičić je ostvario ‘double double’ (23 koša i 13 skokova, plus 4 asistencije).

DUBROVNIK KOD ZABOKA U 32. KOLU

Ivano Lučić, Lovre Klarić, Petar Dubelj (14), Gvido Guštin (3), Filip Kalajžić, Ivan Vodpoija (6), Filp Vujičić (23), Javon Levi (7), Roko Gizdavčić (4), Tomislav Cvitković (9)

image

Javon Levi (Dubrovnik) protiv Zaboka u Gospinom polju

Tonči Vlašić/

Dubrovnik, koji je osigurao sedmu poziciju, u zadnjem kolu ligaškog dijela dočekuje Šibenku (subota, 20. travnja, 20.30 sati). Potom će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv drugoplasiranog sastava lige, a to bi trebao biti Split. Zadar je vodeći. Ima dvije pobjede više od Splita uoči njihovog ogleda večeras u Višnjiku. I u slučaju poraza od Splita kod kuće, Zadar je zadnje kolo domaćin Boscu, fenjerašu, koji je do sad ostvario samo jednu pobjedu u 32 utakmice. 

27. travanj 2024 21:07