StoryEditorOCM
KošarkaODLUKA NA GRIPAMA |

JOŠ SAMO DAN DO FINALA KUPA ‘RUŽICE MEGLAJ RIMAC‘ Carmen Miloglav: ‘Treba ostat miran. Skoncentriran. Igra se jedna utakmica!‘

Piše Tonči Vlašić
10. travnja 2021. - 16:19

Otputovala je Ragusa za Split. Sutra na Gripama od 17 sati, HTV izravno prenosi utakmicu na svom drugom programu, igra finale Kupa 'Ružice Meglaj Rimac' protiv Šibenika. Nema tko je nije ispratio sa željom: Ispišite povijest! Vratite se s pokalom, Neka se pamti nedjelja, 11. travnja 2021. godine, po prvom trofeju u povijesti dubrovačke košarke, ne samo ženske.

I dok oko Raguse sve 'gori'...

- Treba ostat miran. Skoncentriran. Igra se jedna utakmica. Nemamo zbog toga pravo na loš dan. Ali, ta situacija zbog koje je prisutan strah tjera te da ideš sto posto, da daš sve od sebe u finalu – zbori 'mala s Ilijine Glavice', 30-godišnja Carmen Miloglav.

image
Koš, a bit će i slobodno bacanje - Carmen Miloglav je utekla obrani Kvarnera, te pogađa 2015. koš riječkog sastava
Tonči Vlašić

Nije prvi put Carmen u finalu Kupa 'Ružica Meglaj Rimac', sa svojom Ragusom drugi put. Prvi put nije bilo sreće, Medveščak je bio favorit i tu je ulogu opravdao 2015. na riječkom Trsatu u prvom finalu u povijesti dubrovačkog kluba. Miloglav nije igrala tri godine poslije kad je Ragusa drugi put igrala finale kupa, i kad je opet Medveščak opravdao ulogu favorita, i kad se igralo u Gospinom polju, ali sad, kad se svi nadamo kako će treća za Ragusu biti sreća, Miloglav i ekipa nisu u podređenom položaju kontra trofejima bogatijeg Šibenika. Naprotiv, one su broj jedan.

- Uf, imam dobar i loš primjer kad je u pitanju finale kupa. Loš iz Njemačke. Bila sam favorit u finalu, a izgubili smo sa čak 30 razlike. U Španjolskoj opet favorit sa Perfumerías Avenidom, ali tu smo uspjeli opravdati ulogu favorita. Ma, nema kad je kup utakmica, a pogotovo kad je finale, favorita. 

Ima Carmen duplu krunu sa španjolskim velikanom iz Salamance, ima dva trofeja u jednoj sezoni s njemačkim Rutronik Stars Kelternom (superkup i naslov prvaka), ali sve to je gurnula u stranu.

image
Carmen Miloglav - sezona 2018./19.
Tonči Vlašić

- Što da vam rečem? Tri puta smo igrale sa Šibenikom, sva tri puta dobile, i nije bilo lako niti jednom, pogotovo kad smo igrale u Šibeniku. Moramo bit maksimalno skoncentrirane, svih dvanaest igračica. Cilj je jasan. Ne znam, nije lako igrat s nekim toliko puta, a može se dogodit da na kraju sa Šibenikom igramo najmanje osam puta ako one izbore finale doigravanja. Ipak, kako je finalu prvenstva bliži Medveščak, nema sumnje kako Šibenik na finale kupa gleda u ovom trenutku kao svoju jedinu priliku za osvojiti 'kantu'. S druge strane i da igramo protiv njih oba finala, prvenstva i kupa, ako je igdje lakše iznenaditi nekoga tko je favorit, nevažno koliki, onda je to kup jer se finale doigravanja igra na tri dobivene. Tu i ako izgubiš dvije utakmice, možeš uspjeti..

Gledala je, kao i sve u Ragusi, polufinale Kupa Mursa Osijek – Šibenik.

- I prije te utakmice smo znale kako nemaju klasičnog centra, kako igraju s pet brzih igračica, kako svih pet mogu šutirat trice, te su zbog toga nezgodne. Jeremić i Washington su se pokazali pojačanjima u nastavku sezone, tu je još nekoliko dobrih igračica... na klupi Šibenika je izbornik Stipe Bralić. Međutim, znamo što nam je činiti, ali ponavljam, svih nas dvanaest mora biti maksimalno skoncentrirano, ne smijemo im dozvoliti da jure parketom - naglašava Miloglav.

Sretno Ragusa!

image
Carmen Miloglav je s 18 godina igrala s Ragusom Regionalnu ligu. Evo je 3. veljače 2009. godine u 77:67 pobjedi protiv Vojvodine iz Novog Sada u Gospinom polju kad je ubacila 15 koševa. Nije je uspjela zaustaviti ni Ivana Grubor (Vojvodina)
Tonči Vlašić
19. travanj 2024 16:12