StoryEditorOCM
KošarkaVTB LIGA

Mario Hezonja opet predvodio Unics do pobjede, Dubrovčanin i ekipa nastavili svoj niz, te drže ‘jedinicu‘

Piše Tonči Vlašić
14. ožujka 2022. - 19:48

Mario Hezonja je opet odveo Unics do pobjede u VTB ligi, sastav iz Kazanja je sa 65:50 dobio u gostima Nizhny Novgorod, ostvario sedmu pobjedu za redom, a ukupno četrnaestu u šesnestoj utakmici borbe za što bolju poziciju u doigravanju u kojem će nastupiti osam najuspješnijih.

Dubrovčanin je u Novgorodu igrao 37 minuta. Učinak? Postigao je 17 koševa, pogodio 5 od 12 šuteva za dva, jednu tricu iz šest pokušaja, te sva četiri slobodna bacanja, imao 9 skokova, 5 asistencija, 3 ukradene lopte te podijelio dvije blokade.

Poredak VTB lige: Unics 14/2, CSKA Moskva 12/3, Zenit 11/3, Saratov 8/5...

Hezonja je ostao u Rusiji, nije jedini stranac koji i dalje igra za Unics, kojeg i dalje vodi s klupe legendarni hrvatski košarkaš, bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović. Inače, estonski Kalev se povukao iz VTB lige nakon što je Rusija napala Ukrajinu, poljska Zielona Gora je zamrznula svoj status, ostalo je u igri deset klubova. Dosta stranaca je napustilo Rusiju, najviše iz moskovskog CSKA, nekoliko iz Zenita.

Zadnjih dana se piše kako bi uskoro i ostali stranci trebali napustiti Rusiju. Kad je Hezonja u pitanju, njega bi, ako do toga dođe, vrlo rado u svojim redovima vidjeli klubovi iz Španjolske, Grčke, Turske...

23. lipanj 2024 22:13