StoryEditorOCM
KošarkaREGIONALNA LIGA |

NAJVEĆI TALENT HRVATSKE KOŠARKE Nitko mlađi u Regionalnoj ligi nije ubacio koševa koliko 18-godišnji Roko Prkačin protiv Zadra

Piše Tonči Vlašić
15. travnja 2021. - 08:59

Roko Prkačin je postigao 38 koševa u 92:97 porazu njegove Cibone kod Zadra, koji je tako već sad, uoči ogleda s Crvenom zvezdom kod kuće u zadnjem kolu, izbjegao kvalifikacije za ostanak u regionalnoj ABA ligi, i iduće sezone će igrati u njoj, dok će 'Vukovi' za isto imati još dvije prilike. Naime, Zadar je sad na devetom mjestu ABA lige s učinkom 9/16, dok Cibona ima 8/16 na desetom mjestu i dvije utakmice do kraja. Dočekuje prvo Cedevitu Olimpiju, a na kraju je gost u zaostaloj utakmici Borca iz Čačka, izravnog suparnika u borbi za ostanak u prvom razredu.

Prkačin je u Višnjiku pogodio 8 od 12 šuteva za dva, 6 od 8 za tricu, te 4 od 7 slobodnih bacanja, imao je 2 asistencije, ukradenu loptu i 10 skokova. Tih 38 koševa su mu osobni rekord, a to je drugi najbolji učinak u povijesti Cibone kad je riječ o 18-godišnjacima. Naime, više od Roka s toliko godina, računajući i mlađe, postigao je samo Slaven Rimac kad je u sezoni 1992./93. ubacio 42 koša protiv pulskih Gradina, ali u utakmici prvenstva Hrvatske.

Najstariji sin Nikše Prkačina, Dubrovčanina, koji je bio kapetan Cibone, ali i hrvatske reprezentacije (Nikša i Roko su prvi otac i sin u povijesti zagrebačkog kluba na kapetanskim pozicijama, Roko je tu čast dobio na početku ove sezone), Roko je za mnoge najveći talent hrvatske košarke u zadnjih dvedeset i više godina, postao je najmlađi Hrvat koji je ubacio toliko koševa u jednoj utakmici regionalne ABA lige. Nitko nije uspješniji od njega, a to je treći najbolji učinak jednog hrvatskog košarkaša u utakmici regionalne ABA Lige. Na prvom mjestu je i dalje Marko Tomas (42 koša), dok je drugi Josip Sesar (41 koš).

image
Roko Prkačin je u zaostaloj utakmici 12. kola regionalne ABA lige ubacio rekordnih 38 koševa
Jure Mišković/Cropix

Cibona je zbog problema s koronom, ozljedama i zbog činjenice kako je ovo bila zaostala utakmica 12. kola, te igrači registrirani izvan roka u kojem se trebao odigrati ovaj susret nisu imali pravo nastupa, stigla u Zadar na super važnu utakmicu sa samo osam igrača. Zahvaljujući prije svega Prkačinu do zadnjeg trenutka je bila u igri za uspjehom u Višnjiku. S druge strane Zadar je do pobjede odveo Dominik Mavra, koji je ubacio 33 koša.

20. travanj 2024 14:09