StoryEditorOCM
KošarkaKUP JE NAŠ!!! |

POVIJESNI USPJEH DUBROVAČKIH KOŠARKAŠICA Ragusa osvojila prvi trofej - pobjednik je Kupa ‘Ružice Meglaj Rimac‘!

Piše Tonči Vlašić
11. travnja 2021. - 18:45

Ragusa je uspjela. Pobjednik je Kupa 'Ružice Meglaj Rimac'. Osvojila je prvi trofej u povijesti kluba, i to je u velikom finalu na splitskim Gripama svladala Šibenik, koji je izjednačio na 2:2, tricom poveo sa 6:5, a nakon toga bio samo u minusu. Približio se krajem treće četvrtine, zaprijetio, bio je na samo tri koša minusa (44:47), zatim sredinom posljednje četvrtine (52:55), ali između toga, i nakon toga smo opet gledali u glavnoj ulozi dubrovačke košarkašice.

Ana Vrsaljko, MVP finala, pogađala je pod košem, iskoristila je Ragusa svoju prednost, pomogla je tu i sjajna Romana Stojanović, naskakala se i Iva Todorić... Carmen Miloglav je dirigirala napadom. Josipa Silov je pogodila kad je bilo najvažnije, pa Ivona Matić, i za kraj - Katarina Zarač, kapetanica, dočekala je završetak finala s loptom u ruci, u zagrljaju s Carmen Miloglav, a onda je krenulo slavlje...

Kratko još o finalu. Šteta samo što je bilo previše promašenih zicera, kao i slobodnih bacanja, te Šibenik nije potonuo i prije, a trebao je. 

Ali, najvažnije, Ragusa je opravdala ulogu favorita. Potvrdila kako je bolja. Dobila je sva četiri ogleda protiv Šibenika ove sezone, nakon tri u prvenstvu slavila je i u kupu, a taj četvrti trijumf će pamtiti za sva vremena, nikad ga neće zaboraviti. 

Splitske Gripe odzvanjaju od pjesme dubrovačkih košarkašica i povika: 'Kup je naš!!!' 

image
Romana Stojanović (Ragusa) šutira na koš Šibenika
Tonči Vlašić
image
Hita Josipa Silov u kontru, prema košu Šibenika
Tonči Vlašić
image
Gleda Miloglav, gleda i Washington, a koji trenutak poslije, kad je lopta prošla kroz mrežicu, tuga Amerikanke, a radost Dubrovkinje
Tonči Vlašić
image
Iva Todorić (Ragusa)
Tonči Vlašić
image
Nezaustavljiva Ana Vrsaljko, centar Raguse
Tonči Vlašić
image
Ana Vrsaljko je izborila poziciju, sad će Carmen Miloglav spustit loptu prema centru Raguse
Tonči Vlašić
image
Ivona Matić šutira na koš Šibenika
Tonči Vlašić
image
Let iznad Šibenika - Ana Vrsaljko
Tonči Vlašić
image
Slavi klupa Raguse - kapetanica Katarina Čagalj, predsjednik Tomislav Tabak, pomoćna trenerica Alma Majstorović...
Tonči Vlašić

FINALE KUPA Šibenik – Ragusa 61:69

SPLIT Mala dvorana na Gripama. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Krunoslav Peić, Roko Hordov.

ŠIBENIK: Washington (16), Ujević (10), Barišić, Tabula, Cigić (3), Jeremić (8), Skrozić, Šarić, Ćuklin, Milković, Dujić (22). Trener: Stipe Bralić.

RAGUSA: Pocrnjić, Stojanović (16), Čagalj, Miloglav (7), Matić (5), Beletić, Todorić (6), Vrsaljko (28), Majstorović, Putica, Ivanišević, Silov (7). Trenerica: Cvetana Matić.

Četvrtine: 15:23, 14:14, 17:16, 15:16.

19. travanj 2024 10:23