StoryEditorOCM
KošarkaOGLASIO SE IZVRŠNI ODBOR EUROLIGE

Suspendirani ruski klubovi do daljnjeg, tako i klub Dubrovčanina, a može se dogoditi da im se svi rezultati...

Piše Tonči Vlašić
28. veljače 2022. - 18:56

Oglasio se Izvršni odbor Eurolige, donio nove odluke – ruski klubove zbog rata koji je njihova država nametnula Ukrajini su suspendirani do daljnjeg. Dakle, nema igre za tri ruska euroligaša: moskovski CSKA, Zenit iz Sankt Petersburga, Unics iz Kazana čiji je član Dubrovčanin Mario Hezonja, kao ni za Lokomotiv, koji igra Eurokup.

Kako se navodi, ukoliko Rusija nastavi agresiju na Ukrajinu, postoji mogućnost da se ruski klubovi izbrišu iz natjecanja, da se svi njihovi rezultati ponište, te da se bez njih složi poredak. Podsjetnik, prethodna odluka je bila da CSKA, Zenit, Unics i Lokomotiv ne smiju svoje domaće utakmice igrati u Rusiji, već na neutralnom terenu, ali novom odlukom ruski klubovi su sad stavljeni u stranu, te su na čekanju.

Sve odluke Euroliga je, ističe se, donijela opredjeljenjem za mir, te protiv nasilja i rata.

- Ozbiljnost situacije nije nam ostavila drugog izbora nego da prekinemo sve utakmice u kojima sudjeluju ruski klubovi, barem na trenutak. Nadamo se kako će se ova situacija završiti što je prije moguće _ istaknuo je Jordi Bertomeu, izvršni direktor Eurolige uz dodatak kako ne krive ruske klubove za bilo koji od ovih nemilih događaja.

U Euroligi sva tri ruska kluba drže u ovom trenutku pozicije među osam najboljih, koja na kraju vode u doigravanja za prvaka. Što će se događati nakon nove odluke. Igrači i treneri, pogotovo stranci, među kojima je i Hezonja (trener Unicsa je Velimir Perasović), a kojih je puno u sva tri ruska kluba, čekaju. Hezonja je večeras trebao putovati s Unicsom za Milano gdje je u utorak, 1. ožujka, trebao igrati s Armani Milanom...

Naravno, sad od toga ništa. Čekaju se nove odluke (vijesti).

23. lipanj 2024 21:50