StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVKINJA NA EUROBASKETU

Treća pobjeda Hrvatske za redom u Izmiru, Una Majstorović i ekipa izborili četvrtfinale

Piše Tonči Vlašić
15. kolovoza 2023. - 22:14

Hrvatska je s 90:72 dobila Belgiju na startu drugog, završnog dijela Eurobasketa za igračice do 16 godina, koji se igra u turskom Izmiru, te je sad čeka četvrtfinale protiv Finske, reprezentacije koja je dobila sve tri utakmice u skupini, te potom osminu finala protiv domaćina, Turske s 83:60.

Naše su pak prvenstvo počele porazom s dva razlike od Poljske nakon čega su dobile Italiju i Izrael u skupini, zauzele drugo mjesto, te igrale u osmini finala protiv Belgije, koja je bila treća u svojoj skupini.

U sastavu reprezentacije je i Dubrovkinja Una Majstotović, košarkašica Raguse, članica startnih pet. Protiv Belgije je promašila oba šuta iz igre, doprinijela je pobjedi s tri skoka, asistencijom i osvojenom loptom.

Lena Bilić i Olivia Vukosa su povukle protiv Belgije. Bilić 29 koševa, 7 skokova i 7 asistencija, a Vukosa 22 koša i 18 skokova!

Hrvatska i Finska igraju u srijedu, 16. kolovoza, u 18 sati po hrvatskom vremenu. Uspješniji će u polufinalu na pobjednika Španjolska – Mađarska. Preostala dva četvrtfinalna para su Srbija – Italija, te Francuska – Poljska.

20. rujan 2024 03:19