StoryEditorOCM
KošarkaANTE TOMIĆ |

VRLO BRZO ĆE 35, A IGRA JOŠ UVIJEK K‘O AVION Dubrovčanin i ekipa sjajni na startu nove sezone Eurocupa!

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2021. - 22:24

Nova sezona, 18. seniorska Ante Tomića, koji je u veljači ugasio 34 svjećice na rođendanskoj torti, vrlo brzo će i 35, ali igra još uvijek k'o avion. Joventut je sjajno otvorio nastup u novoj sezoni Europa Cupa. Dobio u gostima Trento sa čak 30 razlike (86:56). Naravno, do uspjeha ih je vukao dobri stari Ante.

Nitko bolji po valorizaciji od njega računajući sve koji su bili na parketu BLM Arene u Trentu, podijelio je naslov prvog strijelca utakmice (13 koševa), potom i laskavi naslov prvog skakača Joventuta (8 skokova), a dodao tome i tri asistencije, i to je sve uspio iako je igrao svega 18 minuta. Više nije ni trebao, trener 'zeleno crnih' Carles Duran ga je mogao odmarati. Sve je vrlo brzo bilo riješeno, tj. sve je vrlo brzo riješio.

Joventut je prošle godine u Eurocupu, u prvoj sezoni Tomića u dresu Joventuta, stigao do posljednjeg, trećeg kruga natjecanja. Izgubio majstoricu u četvrtfinalu. Malo je nedostajalo da ode i dalje. Sad je u skupini 'A' s još devet sastava. Osim Trenta ima igrati protiv Turk Telekoma, Boulogne Metropolitansa 92, Hamburg Towersa, Lokomotiva Kuban, Morabanc Andorre, Slaska iz Wroclawa, Lietkabelis Panevezysa i Partizana. Dvije su skupine. Nakon 18 kola po dva najslabija otpadaju. 

Idući tjedan, u 2. kolu, u utorak, 26. listopada, Tomić i ekipa dočekuju Hamburg Towers.

19. travanj 2024 16:53