StoryEditorOCM
NogometSURADNJA SE NASTAVLJA |

40-AK MALIŠANA U GOSPINOM POLJU U HAJDUKOVOM DRESU Legendarni ‘Bili‘ Boro Primorac zadovoljan viđenim. Neka bude novih Broketa, Kurtela, Deranja...!

Piše Tonči Vlašić
14. listopada 2021. - 11:30
Prva ID selekcija Nogometne Akademije HNK Hajduk 'Luka Kaliterna' za područje Dalmacije i Hercegovine održana je u Dubrovniku, na terenu u Gospinom polju

Nogometna Akademija Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk (Splut) 'Luka Kaliterna' započela je s ID selekcijama za područje Dalmacije i Hercegovine.

Prva od njih sedam održana je u Dubrovniku. i to za dječake rođene 2010., 2011. i 2012. godine. Sudjelovalo je ukupno 40-ak djece iz nogometnih klubova GOŠK Dubrovnik 1919. i Župa dubrovačka, te Nogometne akademije Konavle i Škole nogometa DU Talent.

Cijeli proces selekcije nadgledali su voditelj Hajdukove Akademije Boro Primorac i njegov pomoćnik Mate Radić, dok su najtalentiraniju djecu iz dubrovačkog podneblja na terenu vodili treneri mlađih Hajdukovih selekcija Ante Puljiz, Stipe Radovančić i Roko Španjić.

Sva djeca nastupila su u Hajdukovim dresovima što je izazvalo ogromnu sreću i zadovoljstvo među njima samima, a zadovoljni viđenim na travnjaku bila je i Hajdukova struka. Najbolji od najboljih bit će pozvani u proljeće na završnu selekciju u Split - istaknuto je nakon selekcije održane na terenu s umjetnom travom u Gospinom polju.

Poznata je ogromna veza Hajduka i dubrovačkog podneblja kroz cijelu povijest. Niz kvalitetnih i legendarnih igrača ostavilo je trag od Starog placa pa sve do Poljuda (Božo Broketa, Ante Žanetić, Marin Kurtela, Milan Petrović, Srđan Andrić, Zvonimir Deranja, Darko Miladin...). Suradnja traje i danas, a nastavit će se zasigurno, poželjeli su svi, i u budućnosti.

24. travanj 2024 19:41