StoryEditorOCM
NogometTURSKA

Baš lijep završetak godine u kojoj je ostvaren povijesni uspjeh, Tomislav Glumac: ‘Sad su pred nama tri finala‘

Piše Tonči Vlašić
27. prosinca 2022. - 21:36

Početak posljednje ovogodišnje utakmice nije bio dobar. Ankaragucu je već u 2. minuti poveo na svom terenu. Srećom, brzo je Umraniyespor izjednačio, a nakon deset minuta nastavka stigao do prednosti 2:1 koju je obrana na čelu s Tomislavom Glumcem znala sačuvati.

Druga pobjeda Umraniyespora, prva gostujuća (povijesna), plus četiri neodlučena rezultata u 16 kola, ukupno 10 bodova te barem na 24 sata nije više na začelju. Hoće li tako biti i nakon što se zaključi 16. kolo ovisi o tome hoće li Istanbulspor, koji ima 8 bodova, biti uspješan u posljednjih 90 minuta u 2022. godini.

- Moralo je i nas malo pogledati, a sad su pred nama tri finala, tri utakmice protiv izravnih suparnika za ostanak – javio se Glumac, koji će tako neočekivano u novu 2023. godinu uploviti s pobjedom u gostima.

Ova, 2022. povijesna je za Umraniyespor. Izboren je najveći rang, Super liga. Pamtit će se kako su u debiju u eliti Glumac i ekipa uzeli bod kod velikog Fenrrbahčea (3:3), kako su zbog radova na svom stadionu bili prvih deset utakmica gosti.

Ali, u zadnje četiri prvenstvene utakmice dvije pobjede, remi i poraz, plus dvije pobjede u kupu za prolaz među 16 najboljih. Sve odmah izgleda bolje, naraslo je samopouzdanje uoči super važnih utakmica.

Hatayspor, koji ima 5 bodova više, prvi je suparnik (i to gost) u 2023., i to 3. siječnja. Nakon toga ide Glumac sa svojima u goste Giresunsporu, koji ima 16 bodova i utakmicu manje. Potom dolazi Istanbulspor, kojem je sad Umraniyespor prepustio začelje.

- To su naša tri finala.

01. lipanj 2024 21:55