StoryEditorOCM
NogometTRI KORAKA BLIŽE KATARU |

BILI SMO BOLJI OD CIPRA, BAŠ BOLJI Hrvatska je zaslužila sva tri boda, trebala je slaviti i uvjerljivije!

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2021. - 22:47

Nije bila šetnja, ali Cipar nije bio prijetnja - tako je Željko Vela, komentator Nove TV, 'zapjevao' pri kraju prijenosa utakmice u kojoj su 'Vatreni' na kraju s 3:0 svladali u gostima Cipar. U Larnaci su pogađali, prvo Ivan Perišić u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, zatim Joško Gvardiol u 80. minuti, te Marko Livaja u sudačkoj nadoknadi utakmice. 

Ciparski vratar Neofytos Michall je bio zapažen, u 54. minuti je obranio kazneni udarac našem kapetanu, Luki Modriću. Imao je ukupno osam obrana, 29 puta su naši tukli prema njegovim vratima, jedanaest puta u okvir gola, a Cipar je uputio samo jedan udarac u okvir našeg gola. Na mjestu je bio hrvatski broj jedan Dominik Livaković. 

image
Grigoris Kastanos (Cipar) i Luka Modrić (Hrvatska)
AFP

image
Hrvatska uoči utakmice u Larnaci
AFP

U preostale dvije utakmice 7. kola u našoj skupini Rusija je kod kuće s 1:0 dobila Slovačku, a na Malti je Slovenija bila bolja sa 4:0. Sad Hrvatska i Rusija imaju po 16 bodova, 'Vatreni' su uspješniji - bolja pogodak razlika - 11:1 naspram 11:4, te su prvi. Slovenija na trećem mjestu ima 10 bodova, Slovačka je četvrta s 9 bodova, a na posljednja dva mjesta, petom i šestom, Malta i Cipar s po 4 boda. 

U ponedjeljak, 11. listopada, naši dočekuju Slovačku u Osijeku. Nakon toga ostaju još dvije utakmice, i to u studenom. Modrić i ekipa idu prvo u goste Malti, a zatim dočekuju Rusiju u Splitu. Pobjednik skupine ide izravno na SP, a drugi u dodatne kvalifikacije...

26. travanj 2024 06:15