StoryEditorOCM
NogometPOČIVAO U MIRU BOŽJEM

Hvala ti na svakoj utakmici koju si odigrao, na svakom golu koji si zabio i na mladosti koju si dao! Pisao je povijest u Metkoviću, ispisao povijest na Lapadu

Piše Tonči Vlašić
12. travnja 2024. - 15:56
Jure Ereš u dresu Neretve, početak 90-ih, metkovski plavo bijeli vrh hrvatskog nogometa, te na Štruvinom, 1. ožujka 2022. kad su kup utakmicu igrali ONK Metković i NeretvaTonči Vlašić

Ljudina. Jedna riječ, ali dovoljna. To je za one koji su ga poznavali bio Jure Ereš. Otišao je. Teška bolest ga je pobijedila. Zaklopio je svoje oči u 61. godini života.

Teško se prisjetiti svakog gola koji je zabio, ili svake sezone koju je proveo u plavo bijelom dresu, ali možemo s ponosom reći da je bio jedan od najvažnijih aktera prvoligaške Neretve. Pujo, hvala ti na svakoj utakmici koju si odigrao, na svakom golu koji si zabio i na mladosti koju si dao Nogometnom klubu Neretva. Dok nas ima, uspomena na tebe neće izblijediti – napisala je njegova Neretva.

Jure Ereš Pujta igrao je i za metkovske crveno bijele, ONK Metković, igrao je i u Singapuru, te Australiji. I Lapad je nakon tužne vijesti pustio suzu. Prije svega onaj stari, prvoligaški, onaj s početka 90-ih, igrači s kojima je dijelio svlačionicu braneći boje HNK Dubrovnik u drugoj sezoni u povijesti HNL-a, te dobro i zlo u tim ratnim danima.

Ereš je upisan u povijest nogometnog Dubrovnika, i Lapada. Bio je strijelac jedinog pogotka u prvoj prvoligaškoj utakmici koju je Dubrovnik odigrao na svom Lapadu. Segesta je bila gost, 1. studenog 1992. godine. Igor Musa je iz kornera, sjajno u 21. minuti, pronašao Ereša koji je bio najviši u skoku te udarcem glavom poslao loptu iza leđa Stefanovića. Ukupno je te sezone postigao pet pogodaka. Potom povratak u Neretvu, ulazak s njoj u Prvu HNL, a u plavo bijelom dresu postigao je sedam pogodaka u toj povijesnoj jedinoj prvoligaškoj sezoni kluba Iza Vage.

Od 2001. do 2016. Pujta je bio trener mlađih uzrast ONK Metković u kojem je bio i oružar, domar na Štruvinom, a to je bio sve dok ga teška bolest nije u tome onemogućila. Bio je u Javnoj ustanovi sportski objekti Metković. Bez sporta, nogometa, nije mogao. Otišao je. Prerano.

Uvijek ćemo ga pamtiti po vedrom duhu, sklonom šali i pozitivi! – oglasio se i ONK Metković.

Posljednji ispraćaj Jure Ereša Pujta bit će u subotu, 13. travnja, u 17 sati na groblju Svetog Ivana u Metkoviću.

Počivao u miru Božjem. 

image

Iz arhive, izvještaj u Slobodnoj Dalmaciji utakmice HNK Dubrovnik - Segesta 1:0, prve prvoligaške HNL utakmice u Dubrovniku odigrane 1. 11. 1992. (Ereš strijelac), dole: Neretva, Jure Ereš stoji drugi s desna

29. travanj 2024 04:23