StoryEditorOCM
NogometTREĆA HL - JUG |

KAPETAN BIO KOD LIJEČNIKA, A STIŽE HRVATSKI VITEZ ‘Nije zadnje kolo, tek je polovica prvog dijela, te bi Pločani možda ovaj put najviše voljeli...‘

Piše Tonči Vlašić
20. listopada 2021. - 09:55
Trenutak za povijest - 12. lipnja 2021. - Neretvanac je u zadnjem kolu dobio Hrvatski vitez kod kuće s 2:0, te je Dino Deak podigao pokal pobjednika Treće HNL - jug u sezoni 2020./21.Tonči Vlašić

Stiže Hrvatski vitez na Podvornicu. Treći put ove godine. Prvi put je to bilo u zadnjem kolu prošle sezone. Neće tu utakmicu nikad zaboraviti Neretvanac. Pobijedio je, te preskočio pločanski Jadran, koji je 32 od 33 prethodna kola bio na vrhu (Hrvace jedno kolo), a koji je bio slobodan to zadnje kolo. Momčad Gorana Prolete tako je prvi put skočila na vrh, te uzela naslov prvaka. Kako je prije toga osvojila i Županijski kup, Opuzen je 'gorio'.

Drugi put je bio u nedjelju, 10. listopada, ali je pala kiša, potopila Podvornicu, te se nije igalo i zbog toga ga evo treći put u Opuzenu. Pločani su danas lideri, kao i uoči zadnjeg kola prošle sezone, a bit će i dalje, ali sad ako Hrvatski vitez ne pobijedi u Opuzenu. Da, Hrvatski vitez je prošle sezone bio novak u ligi, spasio se, a ove je najugodnije iznenađenje. Dobio je osam od devet utakmica. Bez bodova ostao samo u Pločama. Sve ostalo je dobio.

Neretvanac? S utakmicom manje ima u ovom trenutku 11 bodova manje od Pločana, koji imaju utakmicu više i bod više od Hrvatskog viteza.

- Jesmo li zadovoljni? Polovično. Nedostaju tri boda - na prvu će iskusni Dino Deak, kapetan Neretvanca.

Mislite na ova tri boda koja možete osvojiti danas protiv Hrvatskog viteza, ili ćete to reći i ako s uspjehom odradite zaostatak protiv sastava iz Posedarja?

- Dojma sam kako smo trebali već sad imati najmanje tri boda više... Nama je najvažnije držati priključak za vodećim. To smo uspjeli prošle sezone, a znate kako je na kraju završilo. Imali smo sad puno teži raspored od drugih, ali tek je jedna četvrtina prvenstva odigrana – kazuje Deak, koji je izvan momčadi. Nema upitnika pored njegovog imena, hoće li igrati ili ne protiv Hrvatskog viteza. Propustio je i Slogu u nedjelju, utakmicu u kojoj je Neretvanac pao u samoj završnici. Izgubio s 1:0, upisao treći poraz (ima četiri pobjede i dva remija).

- Kad sam se ozlijedio? Po svemu sudeći protiv Splita u Splitu u 8. kolu jer potom nisam mogao normalno trenirati, te sam otišao liječniku snimiti list. Nažalost, snimak je potvrdio kako je ruptura. Propustio sam gostovanje kod Sloge, ne mogu igrati ni protiv Hrvatskog viteza, a neću moći, nažalost, na teren najmanje mjesec dana. Naravno, kad se takvo što dogodi, teško je. Nema gore stvari za igrača, ali što se tiče Neretvanca, mali Tvrtko Buljan, koji će na moje mjesto, baš je dobar. Uvjeren sam kako ćemo ga vrlo brzo gledati u većem rangu.

image
Dino Deak postiže pogodak u Biogradu protiv Primorca, pobjedi 3:0 izborenoj u pretposljednjem kolu sezone 2020./21.
Tonči Vlašić
image
Dino Deak je podigao pokal pobjednika Županijskog kupa 2. lipnja 2021. u Dubrovniku nakon pobjede Neretvanca sa 6:2 u finalu protiv Župe dubrovačke
Tonči Vlašić

Hrvatski vitez?

- Josip Butić je odličan trener. Kad se to zna, i kad se zna kako imaju 4,5 igrača koji imaju iskustva igranja u većem rangu, i kad se zna kako su oni prošle godine bili novi u Trećoj ligi, te im je trebalo vremena snaći se, onda njihovih osam pobjeda u devet utakmica ove sezone i nije senzacija nad senzacijama. Ugodno iznenađenje jesu, ali kvalitetu imaju, i, ponavljam, odličnog trenera koji je sve to posložio kako treba.

Dakle, kapetan će danas, ali i idućih mjesec dana, najmanje, biti u ulozi navijača Neretvanca, a danas, zanimljivo, za Neretvanac će navijati Pločani, koji su u prethodnom ogledu Neretvanca i Hrvatskog viteza 'palili svijeće, i molili krunicu' da momčad iz Posedarja ne izgubi u Opuzenu, a kako bi oni bili prvaci, a ne Neretvanac.

- Ha, da, zanimljivo, međutim, nije zadnje kolo, tek je polovica prvog dijela. Možda bi Jadran najviše volio da bude neriješeno, da ni mi, ni Hrvatski vitez ne uzmemo sva tri boda. Pločani su iskusna ekipa. Objektivno, prvi kandidat za prvo mjesto. Ali, bili su i prošle sezone, a znate kako je sve na kraju završilo. Neretvanac je takav, kad ga krene, zna nizati pobjede. Nadam se kako ćemo danas uhvatiti zalet, dobiti, te krenuti. Dobiti u nedjelju i Vodice kod kuće...

POGLEDAJTE TABLICU

Poredak: 1. Jadran Luka Ploče 25 bodova (26:10), 2. Hrvatski vitez (utakmica manje) 24 boda (17:4), 3. Sloga 22 boda (17:6), 4. RNK Split 17 bodova (17:13), 5. GOŠK Dubrovnik 1919. 15 bodova (13:12), 6. Neretvanac (utakmica manje) 14 bodova (15:9), 7. Primorac (BNM) 14 bodova (24:18), 8. Neretva 14 bodova (17:14), 9. Hrvace 16 bodova (12:9), 10. Zagora 13 bodova (16:16), 11. Uskok 13 bodova (13:16), 12. Junak 12 bodova (14:17), 13. Zadar 11 bodova (13:12), 14. Vodice 11 bodova (13:27), 15. HRNK Zmaj (M) 10 bodova (7:14), 16. Kamen 9 bodova (8:12), 17. OSK 7 bodova (14:25), 18. Urania (utakmica manje) 1 bod (3:23).

Utakmica Neretvanac – Hrvatski vitez počinje ove srijede, 20. listopada, na Podvornici u 15 sati.

20. travanj 2024 05:03