StoryEditorOCM
NogometDOGAĐAJ DANA

Kapetan predvodi Vatrene protiv Walesa na Poljudu: ‘Toliko me to pitate da imam osjećaj kao da želite da što prije odem, ha, ha, ha…‘

Piše Tonči Vlašić
25. ožujka 2023. - 07:32
Transparent povodom 150. nastupa Luke Modrića za ‘Vatrene‘ - na Poljudu protiv Francuske u lipnju 2022. u Ligi nacijaTonči Vlašić/

Vatreni‘ večeras od 20.45 sati na rasprodanom splitskom Poljudu utakmicom protiv Walesa otvaraju nastup u kvalifikacijama za EURO 2024. godine u Njemačkoj.

- Ono što možemo obećati jest da ćemo dati 200 posto. Sretni smo što smo opet tu, da će biti Poljud biti pun. Znamo kakva je tu atmosfera. Možemo obećati da ćemo dati maksimum. Sve se zna, igraju igrači koji su bili na SP-u, ima novih, poput Muse koji je prvi put s nama. Tu smo, svi smo spremni i nadam se da ćemo odigrati veliku utakmicu. Wales igra kao i sve otočke ekipe. Dosta fizički, borbeni su i nikad ne odustaju. Važno će biti kako ćemo mi igrati, moramo se nametnuti našom igrom. Volimo posjed, dominirati i kontrolirati. Nadam se da ćemo se nametnuti - istaknuo je Luka Modrić, naš kapetan.

Zadnja Modrićeva utakmica na Poljudu?

- Toliko me to pitate da imam osjećaj kao da želite da što prije odem, ha, ha, ha… Ne znam, vidjet ćemo. Tu sam do Lige nacija pa ću poslije odlučiti.

image

Modrić, Tavez i Tomas na St. Jacob Parku 1. ožujka 2006. godine. Hrvatska je dobila Argentinu 3:2 - prva utakmica Modtrića za Hrvatsku

Tonči Vlašić/

Luka je odgovorio i na pitanje o tome je li istina da je njegov ostanak u Realu uvjetovan igrom u reprezentaciji i hoće li to uvjetovati odluku da ostaneš nakon završnog turnira Lige nacija, koji je u lipnju u Nizozemskoj?

- Kratko i jasno - ne!

O opasnosti od unaprijed dobivenih utakmica…

- Ovakve utakmice nije lako igrati. Ispada da samo vrijedi pobjeda, a sve ostalo je katastrofa. Uvijek ima iznenađenja, ne ide sve onako kako planiraš. Igramo kući, puni smo samopouzdanja, želimo nastaviti tamo gdje smo stali u Kataru. Vjerujem da možemo pokazati pravu igru i uz podršku navijača doći do pobjede. Moramo biti fokusirani sto posto da dođemo do pobjede. Oni nemaju što izgubiti, a mogu puno dobiti. Moramo biti maksimalno fokusirani, vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu.

image

Konferencija za novinare uoči finala SP-a 2018. u Moskvi - hrvatski izbornik i kapetan, Zlatko Dalić i Luka Modrić

Tonči Vlašić/

SVI ŽELE NA  EURO 2024.

SKUPINA A: Španjolska, Škotska, Norveška, Gruzija, Cipar

SKUPINA B: Nizozemska, Francuska, Irska, Grčka, Gibraltar

SKUPINA C: Italija, Engleska, Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Malta

SKUPINA D: Hrvatska, Wales, Armenija, Turska, Latvija

SKUPINA E: Poljska, Češka, Albanija, Farski otoci, Moldavija

SKUPINA F: Belgija, Austrija, Švedska, Azerbajdžan, Estonija

SKUPINA G: Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Litva

SKUPINA H: Danska, Finska, Slovenija, Kazahstan, Sjeverna Irska, San Marino

SKUPINA I: Švicarska, Izrael, Rumunjska, Kosovo, Bjelorusija, Andora

SKUPINA J: Portugal, Bosna i Hercegovina, Island, Luksemburg, Slovačka, Lihtenštajn

NJEMAČKA ČEKA NAJBOLJE

Na Euru 2024. igrat će 24 reprezentacije. Njemačka se kao domaćin automatski kvalificirala za turnir.

Kroz kvalifikacije popunit će se 20 mjesta, a to će biti pobjednici i drugoplasirani iz deset kvalifikacijskih skupina. Preostala tri putnika bit će poznata nakon doigravanja, odnosno tri turnira sa četiri reprezentacije.

12 momčadi bit će odabrano na temelju njihovog učinka u Ligi nacija u sezoni 2022./23., a koje se nisu kvalificirale putem glavnog kvalifikacijskog turnira. Pobjednici tri turnira izborit će plasman na europsku smotru.

Na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e u rujnu prošle godine potvrđeno je da je Rusija isključena iz kvalifikacija budući da je UEFA suspendirala sve ruske momčadi nakon invazije te zemlje na Ukrajinu u veljači prošle godine.

U kvalifikacijama sudjeluju 53 reprezentacije

O tome da istodobno okonča karijeru u Realu i hrvatskoj reprezentaciji…

- Znači to je još najmanje godina dana. To bi bilo idealno, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Toliko volim nogomet, uživam u njemu i to je jedan od razloga zašto toliko trajem. Od prvih dana uživam u nogometu, nogomet mi je sve. Obitelj je, naravno, najvažnija, ali i ovo me ispunjava i čini me sretnim - rekao je naš kapetan na konferenciji za novinare.

image

Ivan Bogoje je bio uz ‘Vatrene‘ u Dohi na SP-u 2022.

Tonči Vlašić/
19. travanj 2024 02:42