StoryEditorOCM
NogometEUROPSKA LIGA |

LOŠ REZULTAT I IGRA HRVATSKOG PRVAKA Nije zagrebačkim Plavima pomogla ni podrška nekoliko tisuća navijača s tribina među kojima su bili i Dubrovčani

Piše Tonči Vlašić
21. listopada 2021. - 21:07

Dinamo je odigrao slabu utakmicu, te je poražen u Beču. Rapid se pobjedom 2:1 vratio u igru za prolazak skupine, tj. ostanak u Europskoj ligi. Osim što je hrvatski prvak izgubio bodove, ozlijedio se Metkovac Bruno Petković, koji je morao iz igre u 39. minuti. Za nadati se kako nije riječ o težoj ozljedi.

Rapid je poveo pogotkom Marca Grülla već u 9. minuti. Mislav Oršić je u 24. minuti izjednačio, ali deset minuta poslije opet se zatresla mreža Dominika Livakovića. Uspjelo je to Maximilianu Hofmannu. Modri su tako doživjeli i drugi poraz u skupini Europske lige. Prvi su upisali kod kuće od West Hama 2:0, a potom su s 3:0 dobili u gostima Genk (Petković je bio dvostruki strijelac).

image
Metkovac u dresu Dinama, Bruno Petković protiv Rapida u Beču
Damir Krajač/Cropix
image
Rapid je u 34. minuti uspio drugi put svladati Livakovića
Damir Krajač/Cropix
image
Bruno Petković zbog ozljede napušta igru. Umjesto Metkovca u igru je u 39. minuti ušao Komnen Andrić
Damir Krajač/Cropix

West Ham ima 9 bodova, a Dinamo, Rapid i Genk po 3 boda. Nakon poraza u Beču Dinamu je imperativ dobiti u iduća dva kola kod kuće Rapid te Genk... (pobjednik skupine ide izravno u osminu finala Europske lige, a drugoplasirani igra šesnaestinu finala, trećeplasirani pak nastavlja natjecanje u šesnaestini finala Konferencijske lige, a četvrti zaključuje nastup u Europi).

Na tribinama stadiona Rapida u Beču bilo je 22.300 gledatelja, brojni su bili hrvatski navijači, a među njima i Zoran i Klara Mitrović iz Dubrovnika. 

18. travanj 2024 01:26