StoryEditorOCM
NogometOZLJEDA NAJBOLJEG STRIJELCA DUBROVAČKOG SASTAVA

Nesretna 13. minuta u slici, bolan krik Mara Vatovića na Šupjaci: ‘Baš sam se bio uplašio‘

Piše Tonči Vlašić
23. ožujka 2023. - 13:41

Pokušao se izboriti za loptu, tko će prije, on ili Božo Krilanović, ‘šestica‘ Konavljanina. Rezultat u tom trenutku 0:0, a u tijeku 13. minuta kup utakmice u kojoj je njegov GOŠK Dubrovnik 1919. bio gost u Čilipima. Tko je dobro pratio taj dvoboj, nije mu trebao bolan krik Mara Vatovića da mu bude jasno kako napadač dubrovačkog sastava neće moći nastaviti utakmicu.

- Ušao sam ispred, on je htio izbiti loptu, zamahnuo je i dobio sam udarac iznad zgloba lijeve noge. I tad sam još, kad sam padao, nezgodno stao… baš me je zaboljelo i u koljenu - priča Maro.  

image

Nesretna 13. minuta - Maro Vatović u borbi za loptom s Božom Krilanovićem...

Tonči Vlašić/
image
Tonči Vlašić/
image

Nije bilo lijepo za vidjeti...

Tonči Vlašić/
image

Obojica su završila na travnjaku. Vatović nije mogao nastaviti utakmi

Tonči Vlašić/

Ostao je ležati na travnjaku. Odmah su njegovi suigrači tražili liječničku pomoć, te pokazali prema klupi, treneru Vedranu Madžaru, kako netko treba ući umjesto njihovog najboljeg strijelca ove sezone, kojeg je baš krenulo. Ukupno sedam prvenstvenih pogodaka, a pogađao je u tri od pet utakmica ovog proljeća, i svaki put kad je pogodio u nastavku sezone GOŠK Dubrovnik 1919. je bio bogatiji, bodovni učinak je bio veći.

- U prvi trenutak je izgledalo dosta, dosta gore. Baš sam se bio uplašio da nije nešto puklo… Odmah sam išao na hitnu. Najvažnije, nije ništa puklo. Sad je teško reći kad ću se vratiti na teren. Ja se nadam što prije – poželio je Maro, koji je rođen 13. kolovoza 2003., i koji igra u dresu s brojem 13.

Ovaj put mu taj broj, igrala se 13. minuta, baš i nije bio sretan. Opet, kako je izgledalo sve u prvi tren…

Podsjetnik, dubrovački sastav je igrajući od te 13. minute bez svog prvog strijelca, a od 70. minute s desetoricom zbog isključenja Vlaha Capursa (drugi žuti), ipak uspio u 75. minuti doći do pobjede pogotkom Marina Krešića te plasmana u finale Županijskog kupa Nogometnog centra Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle u kojem ga čeka Slaven. Gdje će se igrati, Lapad ili Gnjile, odlučit će ždrijeb, a kad će se igrati, znat će se nakon dogovora dvaju klubova s vodstvom natjecanja.

Novi ispit GOŠK Dubrovnik 1919. ima u nedjelju, 26. ožujka, kad je u 21. kolu južne skupine Treće HNL gost Uranie u Baškoj Vodi. Trenutno je na 12. mjestu s 23 boda, dok je Urania zadnja, šesnaesta s 12 bodova.

16. travanj 2024 00:28