StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA |

ODJECI 2. KOLA Lani jedna pobjeda, a sad dvije, te se u Čilipima malo tko može sjetiti kad je Konavljanin bio prvi: ‘Iznenadili smo mnoge, zar ne?‘

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2020. - 15:37
Kad je zadnji put Konavljanin bio na vrhu prvenstvene tablice? Zastao je Mario Matić, trener Konavljanina. Stao pa misli, skupa s potpisnikom ovih redaka. Sjećamo se kako je Konavljanin bio prvak južne skupine Treće hrvatske lige 2005. godine.

- Možda je baš tad i bio zadnji put na vrhu. Trebalo bi sjesti, te 'kopati' po svim biltenima. Stvarno se ne sjećam kad smo bili prvi...

I dok se pokušao sjetiti, novo pitanje: Kad je Konavljanin zadnji put postigao 9 pogodaka u dvije utakmice?

- Hahaha, dakle, iznenadili smo mnoge. Ugodno smo iznenadili, zar ne? – razvukao je osmijeh Matić uz dodatak, kad je već riječ o devet pogodaka u dvije utakmice: Imamo tri izrazita napadača. Netko ne želi ništa riskirati. Mi jesmo u prve dvije utakmice nove sezone. Istina, primili smo tri pogotka kod kuće u te dvije utakmice, puno je, ali, eto, postigli smo još više, dosta više. Rizik se isplatio.

Opušićima, Peru i Paulu, te Erminu Krvavcu, u napadu se zna priključiti i Marin Mataga, koji, kaže Matić, nije klasičan napadač, ali zna potegnut, i što je najvažnije, pogodit kao i spomenuta trojka.

Prošle sezone, koja je prekinuta nakon prvog proljetnog kola, Konavljanin u dvanaest utakmica samo jedna pobjeda i 14 pogodaka, prekid je dočekao na posljednjem mjestu prvenstvene tablice, a sad na startu nove sezone dobio je obje utakmice i postigao 9 pogodaka, te sjedi na vrhu.

- Treba reći kako smo mi očekivali prošle sezone u proljetnom dijelu prvenstva dosta bolji rezultat nego u prvom dijelu. Tad smo doveli Krvavca, Roberta Grbavca i Matagu. Prva dvojica su rodom iz Čapljine, a stigli su iz Hrvatskog nogometnog kluba Neum, dok je Mataga došao iz Sokola. Sezona je prekinuta, a da se odigrala do kraja, uvjeren sam kako bi kraj dočekali s dosta boljim učinkom, te, naravno, boljim plasmanom, Sad smo ovo ljeto doveli vratara Luku Tokića iz Polača, zatim Paula Opušića i Srđana Gašića, mlade igrače GOŠK Dubrovnika 1919. s tim što je Paulo naš igrač, te za njega možemo reći kako se on vratio. Vratio se i Mate Boras, drugi vratar. Imamo dobru momčad.

image
Pero Opušić (Konavljanin) protiv GOŠK Dubrovnik 1919. u Županijskom kupu 2020. godine foto: Tonći Plazibat / CROPIX


S kojom je pobjedom trener Konavljanina zadovoljniji, sa 6:2 protiv Maestrala ili s 3:1 protiv Slavena?

- Svakako s ovom 3:1 protiv Slavena. To je za nas puno veća utakmica od prve. Zatim, Slaven je u ovom trenutku jači, ozbiljniji suparnik od Maestrala. Nemojte zaboraviti kako smo u obje utakmice gubili, te smo u obje preokrenuli rezultat. Samo, neće biti dobro, i ne bi bilo dobro da svaku utakmicu moramo juriti zaostatak...

Nismo mu prenijeli razmišljanje onih kojima je Konavljanin u srcu, što su rekli nakon 3:1 pobjede protiv Sklavena, a rekli su: 'Dobili smo ga i za nas je sezona gotova!', već ističemo kako su prvi susjedi, možeš gledat sa Šupjake što se događa na Svetom Martinu, igralištu Croatije, i obrnuto, susjedi i na vrhu tablice Prve županijske lige. Jedino Konavljanin i Croatija imaju maksimalan učinak. I jedino Konavljanin i Croatija nemaju iza sebe jedno domaćinstvo i jedno gostovanje, već je Konavljanin obje odigrao kod kuće, a Croatija obje u gostima.

- Jesmo prvi susjedi, ali nismo najveći rivali. Nama je to Slaven. Čilipi i Gruda su dva najveća mjesta. Bogata je povijest ogleda Konavljanina i Slavena. Tradicionalno je to najveći konavoski derbi iako je uvijek zanimljivo kad se međusobno sastaju konavoski klubovi, a ove sezone bi trebalo to biti još zanimljivije jer sva četiri kluba su više nego dobra. Da, lijepo je pogledati tablicu, a kad je gledamo, negativno me iznenadio recimo Gusar iako su mu obje utakmice bile baš teške. Croatija je odlična. Župa dubrovačka također. Croatija stvarno dobro igra, i to je tako godinama. Ona ima uigranu momčad. Župa dubrovačka se pojačala, ali bit će zanimljivo. Ni Croatija, a ni Župa dubrovačka, neće lako do bodova na Grudi, ni u nas, ni u Metkoviću, pa ni u Orebiću, te u Dubravci. Bit će ove sezone super zanimljivo.

Prošle sezone nakon prvog proljetnog kola prekid, a u toj zadnjoj utakmici Konavljanin je igrao u Metkoviću, te izgubio 2:1 od ONK Metković. Ove sezone prvo gostovanje. Čeka ga ONK Metković.

- Ako ćemo gledat tablicu, treći dočekuje prvog, oba sastava bez poraza, to je onda derbi. Međutim, po meni su obje utakmice u Dolini Neretve iduće nedjelje super zanimljive, a drugi je ogled Gusara i Župe dubrovačke. Obje te utakmice  bi trebale biti dobre, baš dobre – naglasio je trener Konavljanina.

image
Croatia (Gabrile) - početnih 11, koji su dobili s 2:0 u 1. kolu Gusar u Kominu foto: Tonči Vlašić


SEMAFOR 2. kolo
Nedjelja, 27. rujna, Dubravka:
 Sokol – Gusar 2:0, Komin: Maestral – Croatia 0:4, Čibača: Župa dubrovačka – Orebić 4:2, Smokvica: Jadran - Hajduk 1932. 2:1, Žrnovo: Žrnovo - ONK Metković 1:1, Čilipi: Konavljanin - Slaven 3:1.

POREDAK
1. Konavljanin 6 bodova (9:3), 2. Croatia 6 bodova (6:0), 
3. ONK Metković 4 boda (7:3), 4. Župa dubrovačka 4 boda (4:2), 5. Orebić 3 boda (8:6), 6. Slaven 3 boda (3:3), 7. Sokol 3 boda (4:6), 8. Jadran Smokvica 3 boda (4:7), 9. Hajduk 1932. 1 bod (1:2), 10. Žrnovo 1 bod (1:3), 11. Gusar bez boda (0:4), 12. Maestral bez boda (2:10).

RASPORED 3. kolo
Nedjelja, 4. listopada, Gruda: 
Slaven – Maestral, Metković: ONK Metković – Konavljanin, Vela Luka: Hajduk 1932. – Žrnovo, Orebić: Orebić – Jadran 1929., Komin: Gusar – Župa dubrovačka, Gabrili: Croatia – Sokol.
23. rujan 2024 04:19