StoryEditorOCM
NogometDUBROVČANI SEDMI U BEČU

Ono kad ih je ispred tebe samo 6, a iza tebe 65, pa i neki europski velikani - mališani DU Talenta dobili 15 od 19 utakmica u Champions trophyju!

Piše Tonči Vlašić
19. lipnja 2022. - 15:35

Prvi dan su zaključili sa četiri pobjede, ukupno šest u osam utakmica odigranih u skupini. S posljednjom su izborili plasman u šesnaestinu finala, a taj svoj pobjednički niz su nastavili i dan poslije u završnici turnira, kad je svaka utakmica bila 'biti ili ne biti'.

Preko mađarskog Kecskemeti Labdrugo Akademije (2:0) stigli su među šesnaest najboljih, a budući se ni nakon toga nije zaustavio njihov niz, preko novosadske Vojvodine (1:0) su stigli među osam najboljih. U borbi za polufinale čekao ih je splitski Hajduk, kasniji pobjednik. Poraz 0:1, te su u nastavku igrali za poredak od 5. do 8. mjesta, a tamo ih je čekao stari poznanik iz skupine, Sigma Olomouc. Bez pogodaka. Odlučivali su penali. Česi su ih bolje izvodili, te ih je u posljednjoj utakmici na turniru čekao Derby Sarajevo. Pobjeda 1:0 za kraj, te sedmo mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji 72 sastava! U leđa im gledaju vršnjaci nekoliko europskih velikana: Crvene zvezde, Austrie Beč, Juventusa iz Torina, Sturma iz Graza...

Mališani Škole nogometa DU Talent su u Beču nanizali šest pobjeda, dobili devet od trinaest utakmica na europskoj završnici Champions trophyja u Beču, u deset od trinaest utakmica nisu primili pogodak. Pamtit će posebno pobjedu u skupini protiv torinskog Juventusa, kao i četvrtfinale protiv splitskog Hajduka bez obzira na poraz. Plus, ne zaboravlja se kako su u kvalifikacijama, koje su se igrale u Bosni i Hercegovini, dobili svih šest utakmica.

Ivano Kulaš, Lovro Njavro, Marko Baletić, Maroje Puzović, Davor Šundrica, Bruno Šimunović, Marino Maslać, Jakov Bjeloš, Adrian Milin, Mark Labaš, Luka Sorić i Dominik Vukajlović – to je sastav Škole nogometa DU Talent uzrasta do 10 godina koji pod vodstvom Hrvoja Šimunovića, Vinka Čikata, Ivana Kolobarića i Tomija Saltarića dobio u Champions trophyju 15 od 19 utakmica, te izlet u Europu, na veliku scenu, učinio nezaboravnim!

02. lipanj 2024 11:34