StoryEditorOCM
NogometGOOOOOOOL

Opet je pogodio, 18-godišnjak iz Župe dubrovačke strijelac i protiv Finske, njegov treći pogodak u četvrtom nastupu za ‘Vatrene‘

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2024. - 17:29

Opet je strijelac za ‘Vatrene‘ Frano Vlašić. Druga njegova utakmica u dresu U18 reprezentacije Hrvatske, koju vodi izbornik Sergej Milivojević. Prije dva dana igrao je u 3:0 pobjedi u Maksimiru protiv Saudijske Arabije, a sad u 2:2 remiju na riječkoj Krimeji protiv Finske, koja je vodila 1:0 i 2:1.

Župljanin je protiv Saudijske Arabije igrao drugo poluvrijeme, pogodio za 1:0, a sad je bio u jedanaest, koji su počeli utakmicu i igrali prvo poluvrijeme. Postigao je pogodak za 1:1.  Za dva dana imat će U18 reprezentacija još jednu provjeru, i to protiv Švicarske u Rijeci, ali na Kantridi.

image

Lijepa naša uoči ogleda s Finskom - s lijeva na desno: Šime Butić, Dominik Babić, Frano Vlašić, Dorian Migalić i Lukas Mikolaj

I tako – ukupno četvrta utakmica 18-godišnjeg Župljanina za reprezentaciju, i treći pogodak. Prva dva nastupa upisao je u dresu U17 reprezentacije. Ne zaboravlja se kako je bio strijelac u svom debiju u dresu ‘Vatrenih‘ u 2:0 pobjedi protiv Crne Gore. Tad je bio član Sesveta u čijem je dresu bio prvi topnik Prve hrvatske kadetske lige, a od početka prošle godine nastupa za juniore Slaven Belupa, a nađe se i na klupi prve momčadi u HNL-u.

Frano je ponikao u Župi dubrovačkoj, igrao za Nogometnu akademiju Libertas, te potom za pionire GOŠK Dubrovnik 1919., a kako se isticao u svakom dresu, hita korak po korak naprijed.

27. travanj 2024 04:03