StoryEditorOCM
NogometFESTA

Škola nogometa DU Talent dobila u finalu splitski Hajduk, te podigla pokal, preostala dva u rukama Rudeša i Shakhtara!

Piše Tonči Vlašić
16. listopada 2022. - 13:58

Pjesme u Opuzenu, radost, ali i suze. Nisu bile samo radosnice. Ne mogu svi pobijediti, a pobjeđivali su Škola nogometa DU Talent, Rudeš i Shakhtar, redom, u uzrastu do 9, do 11 odnosno do 13 godina.

Mandarina Cup je u tri dana okupio 35 sastava iz Slovenije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Igralo se u Metkoviću i Opuzenu.

DU Talent je u finalu svladao s 1:0 vršnjake splitskog Hajduka, te osvojio pobjednički pokal. Pod vodstvom Hrvoja Šimunovića uspjeh su ostvarili Leo Vulinović, Ivan Gvozden, Šimun Kos, Marin Županović, Borna Drobac, Niko Burin, Đivo Margaretić, Josip Mihaljević i Lovro Pleša. Široki je treći, a Jadran Luka Ploče četvrti. Dva laskava naslova su otišla u Dubrovnik: Josip Mihaljević je najbolji igrač, a najbolji vratar Leo Vulinović, dok je najbolji strijelac Duje Franičević (Hajduk).

image

Škola nogometa DU Talent pobjednik U9

Tonči Vlašić/

Dubrovčani su slavili u konkurenciji deset ekipa, Rudeš je najbolji u konkurenciji 13 sastava, a Shakhtar u konkurenciji 12 sastava. Rudeš je u finalu U11 svladao ONK Metković 1:0, Široki je treći, a Abeceda sporta iz Zadra četvrta, dok je Shakhtar u finalu svladao splitski Hajduk boljim izvođenjem penala. Široki je bio treći, a Široki 2011. četvrti.

U  uzrastu do 11 godina Antonio Horvat (Rudeš) je najbolji igrač, najbolji strijelac Tomislav Petković (ONK Metković), dok je najbolji vratar Ruđer Vladimir (Rudeš). U uzrastu do 13 godina najbolji igrač je Rotor Kirill (Shakhtar), najbolji vratar je njegov suigrač Morar Jaroslav, a najbolji strijelac Marino Matas (Hajduk).

Udruga Mandarina Cup je po deveti put organizirala turnir.

- Isprva je natjecanje trebalo biti na nivou Doline Neretve, no kako i mandarina nije lokalni brand, već je prepoznatljiva i izvan granica Lijepe naše, tako je i ovaj turnir izašao izvan granica - istaknuli su organizatori.

USKORO SLIKOVNICA ZAVRŠNOG DANA 9. ‘MANDARINA CUPA‘

image

Jadran Luka Ploče - četvrto mjesto u kategoriji U9

Tonči Vlašić/
image

ONK Metković - srebro u kategoriji U11

Tonči Vlašić/

 

05. srpanj 2024 22:23