StoryEditorOCM
NogometRUMUNJSKA

Tko će u Ligu za prvaka, a tko u Ligu za ‘bedaka’? Sjajan pogodak Adnana Aganovića s 25 metara!

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2023. - 22:11

Adnan Aganović je u 44. minuti postigao spektakularan pogodak – pišu rumunjski mediji. Pogodio je iskusni Dubrovčanin s 25 metara za 3:0 vodstvo Sepsi OSK-a protiv Universitatee Craiove 1948. u utakmici koja je odlučivala, tko će u Ligu za prvaka, a tko u Ligu za ‘bedaka’.

Aganović i ekipa su dočekali zaostalu utakmicu 23. kola s bodom zaostatka za svojim gostom, koji je držao šesto mjesto, posljednje koje donosi Ligu za prvaka. Universitatei Craiovi 1948. igrao je i neodlučan rezultat. Domaćinu samo pobjeda. Na kraju 4:0 za Sepsi OSK!

Zanimljiva je priča oko ove utakmice. Krajem siječnja se počela igrati, ali je sudac u 26. minuti prekinuo utakmicu zbog uvredljivih povika navijača iz Craiove kontra Mađarske, Mađara, koji su većina u gradu Sfântu Gheorghe. Disciplinska komisija je utakmicu registrirala 3:0 za domaćina, ali je Komisija za žalbe odlučila kako se utakmice mora ponovno odigrati, i kako se neće nastaviti od 26. minute, već krenuti ispočetka. Svega je bilo nakon toga...

Iako su uoči utakmice predsjednici klubova pokušali smiriti tenzije, izmijenili su darove, navijači domaćih su salvama zvižduka dočekali goste. Međutim, kako je Sepsi OSK sjajno otvorio utakmice, već u 16. minuti imao 2:0, nitko nije mario za goste, a pogotovo nakon 44. minute kad je Aganović postigao prekrasan pogodak. U 50. minuti se i četvrti put zatresla mreža gostiju...

Aganović i ekipa će igrati u Ligi za prvaka, u društvu Farul Constante (32 boda), CFR Cluja (32 boda), FSCB-a, ex. Steaue (29 bodova), Universitatee Craiove (27 bodova) i Rapida iz Bukurešta (26 bodova). Sepsi OSK kreće s 21 bodom. Bio je ovo drugi prvenstveni pogodak ove sezone Aganovića, koji je prvi asistent momčadi, a treći lige.

Aganović je igrao protiv Universitatee Craiove 1948. do 82. minute. Svi na stadionu su mu pljeskali kad je napuštao teren!

26. travanj 2024 19:28