StoryEditorOCM
NogometDUBROVČANI NA CHAMPIONS TROPHYJU

Tko zna hoće li sutra ostvariti svoje snove, ali će za sva vremena mališani DU Talenta pamtiti kako su na početku karijere bili bolji od torinskog Juventusa!

Piše Tonči Vlašić
18. lipnja 2022. - 20:04

Tko zna hoće li sutra netko od mališana Škole nogometa DU Talenta igrati na najvećim svjetskim pozornicama, ostvariti svoje snove, ali i ako uspiju, i ako ne uspiju, pamtit će kako su na početku svojih karijera igrali i dobili vršnjake svjetskog velikana, torinskog Juventusa.

Pamtit će kako je Maroje Puzović nakon asistencije Bruna Šimunovića iz kornera u 6. minuti utakmice zatresao mrežu Juventusa, a kako su svi skupa sačuvali svoju mrežu netaknutom. Presretan je k'o malo dijete i Hrvoje Šimunović, trener DU Talenta. Rijetko će kad 'eksplodirati' od sreće, a ovaj put jest.

Naravno, na kraju prvog dana europske završnice Champions trophyja u Beču nije samo pobjeda protiv Juventusa razlog sreći, već i činjenica, važnija i od pobjede koja će se pamtiti, kako je DU Talent izborio plasman u daljnje natjecanje, kako je i dalje u igri za najveći plasman.

Početak nije bio dobar. Poraz u prvoj utakmici 2:1 od TWL Elektre, ali su nakon toga bili uspješniji od iduća dva austrijska predstavnika (ASK SAR 2:0, te 6:0 ASV Vosendorf). Potom poraz od češke Sigme iz Olomouca 2:0 nakon čega više nisu pogriješili. Niz pobjeda počeli su već opjevanom pobjedom protiv Juventusa. Zatim bolji od slovačke momčadi SFC Kalinkovo s 2:0, pa od Borca iz Šamca (BiH) 2:0, te na kraju dana s 1:0 protiv mađarskog Diosgyorija za potvrdu trećeg mjesta u skupini, te plasmana u završnicu.

Olomouc je sa sedam pobjeda i jednim porazom osvojio skupinu, Juventus i DU Talent drugi sa šest pobjeda i dva poraza, dalje je prošla i četvrta TWL Elektra. Ostali nisu. 

Već se zna, za prolaz u osminu finala, među 16 najboljih, DU Talent čeka mađarski Kecskemeti Labdarugo Akademija.

DU TALENT U BEČU

Ivano Kulaš, Lovro Njavro, Marko Baletić, Maroje Puzović, Davor Šundrica, Bruno Šimunović, Marino Maslać, Jakov Bjeloš, Adrian Milin, Mark Labaš, Luka Sorić i Dominik Vukajlović – to je sastav Škole nogometa DU Talent uzrasta do 10 godina, koji pod vodstvom Hrvoja Šimunovića, Vinka Čikata, Ivana Kolobarića Tomija Saltarića nastupaju na europskoj završnici Champions trophyja u Beču.

02. lipanj 2024 13:46