StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Domaći u suzama, Jadran 1929. ni pogotka, a pucao je tri penala, Konavljanin neće na Grudu Slavenu jer je zaustavljen usred Čilipa s igračem više

Piše Tonči Vlašić
22. ožujka 2023. - 17:55

Žrnovo je osvojio Kup centra Lastovo – Korčula, i to je bolje izvodilo penale u Smokvici. Domaćin, Jadran 1929., prošlogodišnji finalist, poražen je tad od Neretve na svom terenu, nije na s bijele točke uspio postići pogodak. Bez pogodaka u 90 minuta, a zatim sva tri izvođača za domaćina neuspješna (Ivan Žuvela, Mate Bilić i Nedjeljko Kešina), a sva tri gostiju uspješna (Marin Milina, Ivica Živkušić i Dražen Marić), te nije trebalo pucati preostale dvije serije jer je sve već nakon tri bilo jasno…

Slavi tako momčad Nikše Skokandića, fenjeraš Prve županijske lige. Igrat će u završnici Županijskog kupa, u polufinalu. Osim trojice, koji su bili sigurni izvođači penala, pobjedu kod Jadrana 1929. su izborili još vratar Mate Batinović, zatim Teo Borovina, Nikola Ivanković umjesto kojeg je od 67. Minute igrao Marko Lešaja, te David Jurić, Antonio Ivanković, Marin Milardović, Ivan Cebalo i Frano Didović. Na klupi su još bili Andreas Giannopoulos i Zvonimir Skorin.

Dakle, i drugi centar je odigrao kup do kraja. Prvi je bio Nogometni centar Pelješac gdje je županijski drugoligaš Faraon iz Trpnja bio najbolji. U preostala dva sad se znaju finalisti, u jednom tko je domaćin finala. Naime, Gusar je slavio u polufinalu centra Dolina Neretve u gostima (kod ONK Metković), a Jadran Luka Ploče je finale izborio pobjedom kod kuće, te će ‘Žuta podmornica‘ ugostiti lidera jedinstvenog trećeg razreda, koji je, podsjetnik, na startu izbacio Neretvanac kod kuće, a potom na svom terenu i branitelja naslova, Neretvu.

U Nogometnom centru Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle igrat će Slaven i GOŠK Dubrovnik 1919., a tko će biti domaćin, odlučit će ždrijeb jer su oba sastava slavila u gostima. Slaven u Dubravci protiv Sokola, a GOŠK Dubrovnik 1919. kod Konavljanina,  i to s 1:0 pogotkom Marina Krešića u 75. minuti.

Slaven bi bio domaćin da je Konavljanin dobio dubrovački sastav, ali nije. Pod vodstvom Vedrana Madžara i Ivana Tomšića GOŠK Dubrovnik 1919. je dobio Konavljanin u sastavu: Dalibor Kristić, Baldo Teo Krešić, Maro Đivić, Ivan Oberan, Luka Matić (od 46. Hrvoje Šijaković), Maro Vatović (od 16. Petar Krešimir Kačić), Maro Letunić (od 46. Marin Krešić), Vlaho Capurso, Mihael Dabo (od 46. Antonio Mrković), Antonio Delevski (od 46. Maro Matić) i Filip Obradović. Domaćin je pod vodstvom Stijepa Njire, uz njega su na klupi bili Stijepo Korić i Mario Matić, igrao u sastavu: Emir Mulać, Neven Dadić, Toni Žile, Ante Sršen, Ivan Čeliković, Božo Krilanović (od 86. Tomislav Marinović), Toni Miljanović (od 72. Pero Opušić), Niko Drobac (od 46. Davorin Krešić), Viktor Lekaj, Marko Trtoman i Josip Zadro.

Konavljanin bolji prvo poluvrijeme. Pamte se prilike Trtomana i Miljanovića, ali i obrane Kristića, kapetana GOŠK Dubrovnik 1919., zatim slobodan udarac Lekaja… U nastavku, GOŠK Dubrovnik 1919. od 70. minute s igračem manje. Drugi žuti je dobio Capurso, ali i s desetoricom dubrovački sastav je postigao pogodak vrijedan plasmana u finale centra.

USKORO SLIKOVNICA IZ ČILIPA

24. travanj 2024 17:56