StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKI VJESNIK NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Čudesna braća Sinković, Martin i Valent, osvojili treće zlato u nizu, četvrtu medalju na Igrama!

Piše Tonči Vlašić
2. kolovoza 2024. - 11:37

Hrvatska ima četvrtu medalju u Parizu. Osvojila su je sjajna braća Sinković, Martin i Valent, koji su do sada na svim Olimpijskim igrama na kojima su nastupili osvajali medalje, a ovo su im četvrte!

U Londonu 2012. godine bili su drugi u četvercu, u Riju 2016. i Tokiju 2021. su osvojili zlato. U Riju su slavili u dvojcu na pariće, a u Tokiju u dvojcu bez kormilara u kojem su i u Parizu doveslali do postolja, i to opet do najviše stepenice. Ostali su na tronu!

Martin i Valent su bili prva posada ikada koja je pobijedila u dvojcu bez kormilara. Bilo je to u Tokiju 29. srpnja 2021. godine, pet godina nakon što su osvojili prvi naslov olimpijskog pobjednika u dvojcu na pariće u Riju. U Tokiju su ispisali povijest olimpijskog i svjetskog veslanja lakom pobjedom u finalu.

Danas u Parizu? Peti na prvom prolazu, Britanci su bili vodeći, koji su bili prvi i na polovici utrke, te na 1500 metara. Sinkovići su na polovici utrke stigli do trećeg mjesta. Potom su pali na četvrto mjesto, ali Švicarci i Rumunji, koji su bili između njih i Britanaca, bili su im blizu, a zatim su pojačali. Izbili su na drugo mjesto, zaprijetili potom i Britancima, koji su vodili i uoči zadnjih 100 metara.... Ali, ne ide zlato na otok, ide u Hrvatsku! Čudo! Čudo su Sinkovići!

Miran Maričić je u streljaštvu u disciplini zračna puška 10 metara upucao broncu, zatim je judašica Barbara Matić u kategoriji do 70 kilograma izborilka zlato, a sinoć je Donna Vekić osigurala u najgorem slučaju srebro, a u finalu će se u subotu imati priliku novom pobjedom uzeti zlato protiv Kineskinje Qinwen Zheng. Sad Sinkovići zlato!

Danas imamo još dva aduta za medalju. Braća Šime i Mihovil Fantela jedre u Zlatnom plovu, šesti su i imaju priliku uzeti broncu, a oko 17 sati Gabrijel Veočić boksa u četvrtfinalu kategorije do 80 kilograma. Pobjedom bi osigurao broncu...

Ali, povratak na sjajnu braću Sinković, utrku koja će se pamtiti, u kojoj su u posljednjim metrima preuzeli vodstvo i doveslali do zlata! Plus, da ne zaboravimo, Valentu je danas 36. rođendan.

image

Martin Sinković slavi zlato

Tom Dubravec/Cropix
image

Pobjednički zagrljaj - Martin i Valent Sinković slave olimpijsko zlato

Olivier Morin/Afp
image

Pobjedničko kupanje

Tom Dubravec/Cropix
image

Nevjerojatno - uspjeli su! Martin i Valent Sinković su olimpijski pobjednici. Opet!

Bertrand Guay/Afp
image

Zlatooooooooooooo! Hrvatska!

Bertrand Guay/Afp
19. rujan 2024 13:59