StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA Ipak ništa od iznenađenja na ušću Cetine: prvak odbio napad ‘crveno plavih‘, Hrvoje Cvjetković ‘uhvatio‘ Bartula Vukojevića

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2021. - 19:32

Priželjkivao je Square iznenaditi usred Omiša aktualnog prvaka Olmissuma na startu doigravanja za prvaka, bez obzira što je u doigravanje ušao kao posljednji, s najslabijim startnim brojem. Sanjao je kako će opet, kao i u oba ligaška ogleda ove sezone protiv omiških 'gusara'  prvi pogoditi. U Gospinom polju u prvom dijelu, te u Omišu u drugom, vodio je s 2:0. Kod kuće je na kraju slavio s 3:1, a u Omišu pao nespretno i nesretno sa zvukom sirene 3:2.

Ovaj put je treća bila sreća za Olmissum. Prvak i vlasnik 'jedinice' u doigravanju prvi je pogodio, i to je reprezentativac Franco Jelovčić u 12. minuti svladao reprezentativca Zorana Primića. Prije odlaska na odmor još jednom je domaćin uspio poslati loptu iza leđa Primića (Valerije Jurić). Ipak, pritiskao je Square u nastavku, zaigrao na sve ili ništa, bez vratara, i to je dobro igrao. Žarko Luketin, reprezentativni vratar Olmissuma se istaknuo u nekoliko navrata, kao i Primić, najbolji igrač utakmice. Square nije uspio zatresti mrežu. I na kraju utakmice, kao i na kraju prvog poluvremena, na semaforu je svijetlilo 2:0. Nakon utakmice 'crveno plavi' su zapljeskali domaćinu na pobjedi, ali dojma kako nije trebalo ovako završiti. Square nije bio kompletan. Nedostajao je Haron Džanković.

image
Prva utakmica četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, Omiš: Olmissum - Square
Tonči Vlašić
image
Prva utakmica četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, Omiš: Olmissum - Square
Tonči Vlašić
image
Prva utakmica četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, Omiš: Olmissum - Square
Tonči Vlašić

Olmissum je tako u borbi za polufinale, za to trebaju dvije pobjede, poveo s 1:0. Nedostaje mu još jedan uspjeh. Za sedam dana se igra u Gospinom polju. Ako bi Square uspio po drugi put dobiti prvaka kod kuće, tad će se vratiti u Omiš. U suprotnom je za njega sezona završena, i neće je, ako se to dogodi, pamtiti po porazu na startu doigravanja za prvaka, već po izborenom ostanku među najboljima, a što je bio cilj uoči sezone.

Prva utakmica doigravanja za prvaka između Olmissuma i Squarea pamtit će se po tome što se kapetan dubrovačkog prvoligaša Hrvoje Cvjetković izjednačio na vrhu s Bartulom Vukojevićem s 317. nastupa za 'crveno plave'. 

image
Hrvoje Cvjetković protiv Olmissuma u Omišu po 317. put je nosio dres prve momčadi Squarea
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 15:38