StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNA PRIČA

Evo ga opet u Gospinom polju, i to baš kad njegovi igraju međusobno: ‘Sjest ću na tribinu i gledati, i šutat ću!‘

Piše Tonči Vlašić
22. veljače 2024. - 20:28

Opet je Hans Matić u Squareu. Trenira sa Zoranom Primićem, a s njima je u Gospinom polju i Alen Turuk. Primić je reprezentativni vratar, drugi je pak objesio rukavice o klin, ali vrag mu ne da mira, fali mu lopta, nedostaje biti među vratnicama, pa evo i njega opet na treninzima vratara ‘crveno plavih’. Pomaže tako Primiću, uči uz njih Petar Prce...

Gdje je bio Matić? Prošle i ove sezone u Vrgorcu. Plus pomagao je prošle i Porto Toleru. U Tinovom gradu je s juniorima slavio naslov prvaka. Ponosan je na to, kao i na činjenicu što je, kad se već u prvom dijelu sezone dogodila ozljeda vratara prve momčadi Senada Poračanina, uskočio njegov Leo Rašić, koji je prošle godine kao kadet obranama doprinio velikom uspjehu juniora.

Pamti se i debi Rašića za prvu momčad – čak 15 obrana protiv Futsal Dinama, aktualnog prvaka. I kad su se svi raspisali o ‘malom’ (194 centimetra visokom) Rašiću, unatoč porazu 1:2, nema tko nije pohvalio i trenera vratara, 54-godišnjeg Konavljanina.  

Vrgorac za cilj ima prije svega izboriti ostanak, Square s druge strane lovi trofeje.

- Nadam se kako će uspjeti i jedni i drugi ostvariti cilj – kaže Matić, koji će do kraja sezone raditi s vratarima i tamo, i amo. I što ti je život, prvi gost u Gospinom polju, sad kad je tako s Matićem, Vrgorac. Nema sumnje kako bi on najsretniji bio da završi bez pogodaka, i da tako bude jer su vratari s obje strane bili sjajni, najbolji pojedinci utakmice.

- Sjest ću na tribinu i gledati, i šutat ću – kaže Matić kad je na dnevni red stigla utakmica Square – Vrgorac.

image

Hans Matić

Tonči Vlašić

Godinama je Hans radio s Matom Stankovićem. Njih dvojica su potpisala najveći uspjeh reprezentacije Libije kad su s njom bili pobjednici Afričkog kupa i izborili plasman na SP. Kasnije je pomagao Stankoviću i u hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji, a ne zaboravlja se kako je bio i dio stožera mlade reprezentacije Hrvatske, koja je pod vodstvom Marinka Mavrovića, danas aktualnog izbornika A vrste, osvojila srebro na Europskom prvenstvu. To je prva (i do danas jedina) medalju za hrvatski mali nogomet na velikim natjecanjima.

Što se još pamti? Hans trener vratara Squarea unatrag nekoliko godina, a oba vratara ‘crveno plavih’, Primić i Turuk, ‘A‘ reprezentativci!

Square i Vrgorac utakmicu 16. kola SuperSport HMNL igraju u Gospinom polju, 23. veljače, s početkom u 18.15 sati.   

SUPERSPORT HMNL

Ostale utakmice 16. kola, Omiš: Olmissum – Osijek, Split: Torcida – Uspinjača Gimka, Zagreb: Futsal Dinamo – Novo vrijeme, Pula: Stanoinvest Futsal Pula – Crnica.  

Poredak: 1. Stanoinvest Futsal Pula 28 bodova, 2. Square 28 bodova, 3. Novo vrijeme 27 bodova, 4. Futsal Dinamo 27 bodova, 5. Olmissum 27 bodova, 6. Torcida 17 bodova, 7. Crnica 15 bodova, 8. Osijek 15 bodova, 9. Vrgorac 13 bodova, 10. Uspinjača Gimka 11 bodova.

 

26. travanj 2024 23:44