StoryEditorOCM
OstaloDUBROVČANI NA SPLITSKOM FESTIVALU JEDRENJA

Ima vjetra, ima nagrada - novi uspjeh Miha Miloglava, malog iz Orsana

Piše Tonči Vlašić
30. rujna 2024. - 00:36

Priželjkivao je nedavno Miho Miloglav, uoči puta na državno prvenstvo, dobar, dobar plasman jer je na prethodnim regatama, kvalitetnim, bio u samom vrhu. Ali, nije bilo vjetra, ‘plutalo’ se, te nije u takvim okolnostima uspio ostvariti željeno. Najvažnije, nije zbog toga odustao, nastavio je i dalje trenirati, a kako se ide na natjecanja, nije trebalo dugo čekati na njegov novi lijep rezultat. 

Ostvario ga je sad na Maloj Mrduji, Optimist kupu, koji se održava u spomen na Borisa Vujnovića, u Splitu. Domaćinu, Jedriličarskom klubu Labud, pripale su obje glavne nagrade u konkurenciji dječaka, njegovi Bepo Duplančić i Teo Lolić su bili najbolji u ukupnom poretku odnosno u poretku natjecatelja do 12 godina. Miho je pak zauzeo deseto mjesto u ukupnom poretku, a bio srebrni u svom uzrastu, do 12 godina. Lolić je u zbroju plasmana nakon tri održana plova imao 33, a 37 Miloglav, koji je u trećem plovu bio u TOP 10 ukupnog poretka, deveti, a što mu je najbolji plasman u jednom plovu.   

U konkurenciji djevojčica prva je bila Nina Marušić iz Jedriličarskog kluba Split, a u konkurenciji djevojčica do 12 godina najviše uspjeha je imala Andrea Bralić iz zadarskog Uskoka

Čak su 102 mališana iz Hrvatske i Crne Gore, iz ukupno šesnaest klubova, bili na regati, koja se održava u sklopu Splitskog festivala jedrenja, a kojim se obilježava stoljeće djelovanja splitskog Labuda. Orsan je u toj konkurenciji imao još razloga za zadovoljstvo jer je u ukupnom poretku imao trojicu svojih u TOP 15, Maroje Grgić je bio ukupno dvanaesti, a Borna Klečak trinaesti u ukupnom poretku. Ne smije se zaboraviti ni 26. mjesto u ukupnom poretku Marina Jozovića, a u prvoj polovici poretka, na 48. mjestu, bio je Viktor Radić...

image

Postolje Male Mrduje do 12 godina - treći je bio Antonio Žuvela (Zvir), prvi Teo Lolić (Labud), a drugi Miho Miloglav (Orsan)

30. rujan 2024 06:42