StoryEditorOCM
OstaloPET KRUGOVA |

IZBORNA SKUPŠTINA HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA Zlatku Mateši novi mandat, Željan Konsuo i dalje u Vijeću HOO-a

Piše Tonči Vlašić
6. listopada 2020. - 10:20
Željan Konsuo, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje, te član Izvršnog odbora Hrvatskog olimpijskog odbora foto: Bruno Konjević / CROPIX
Zlatko Mateša predvodit će Hrvatski olimpijski odbor I u idućem četverogodišnjem razdoblju – jednoglasna je odluka članova na izbornoj skupštini. Mateša je najdugovječniji predsjednik HOO-a, koji je na čelo nacionalne olimpijske udruge prvi put je izabran 2002. godine. Njegovi prethodnici su bili Antun Vrdoljak i Zdravko Hebel. Vrdoljak je bio na čelu HOO-a od osnutka 1991. do 2000. godine, a Hebel od 2000. do 2002. godine.

- Igara u Tokiju će biti. Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, s kojim sam se nedavno susreo u Ljubljani, kaže da MOO, skupa s domaćinom Igara, razrađuje nekoliko scenarija kako bi to trebalo funkcionirati u tehničkom smislu. I novi japanski premijer Yoshihide Suga je izrazio optimizam spram održavanja Igara 2021. godine. HOO će osigurati sredstva za pripreme onih sportaša koji su se već kvalificirali, ali i onih kojima sljedeće godine predstoje kvalifikacije. Također, svi hrvatski sportaši će najmanje 14 dana prije početka Igara otputovati u Japan na pripreme i aklimatizaciju, navjerojatnije u Tokamachi, grad koji je ugostio i bio baza hrvatske nogometne reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva 2002. godine – te dodao kako je dodatni strateški cilj u novom mandatu skrb o sportu u lokalnoj zajednici, odnosno nakanu da se bavljenje sportom djece od 9 do 19 godina oslobodi plaćanja troškova korištenja sportske infrastrukture, članarina i sličnih izdataka. 

image
Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, na Noći hrvatskog vaterpola u Dubrovniku u prosincu 2018. godine


Na izbornoj skupštini HOO-a izabrana su i ostala tijela olimpijske udruge. Dopredsjednička mjesta nisu doživjela promjene, pa će i u idućem mandatu prvi Matešini suradnici biti: Sanda Čorak, Morana Paliković Gruden te Željko Jerkov i Damir Martin.

Dubrovčanin Željan Konsuo, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje, i dalje je u sastavu Vijeća HOO-a u kojem su iz prošlog saziva ostali još Ivo-Goran Munivrana, Zlatko Taritaš, Boris Mesarić, Branimir Bašić, Miho GlavićDamir Knjaz, a novoizabrani su: Dragan Primorac, Ivan Veštić i Anto Baković, dok je Kolinda Grabar-Kitarović članica Vijeća prema članstvu u MOO-u. Zbog pravednije zastupljenosti sportova i obujma posla, najavljeno je i naknadno povećanje broja članova Vijeća HOO-a.

Novi članovi Nadzornog odbora HOO-a su, stoji u izvješću s izborne Skupštine HOO-a: Ivan Jelinčić, Stjepan Krznarić, Goran Kovačić, Fernando Kirigin i Romeo Vrečko, dok su u Etičko povjerenstvo izabrani: Nika Fleiss, Nikša Skelin, Dario Šimić, Ivica Veselić i Nataša Vezmar.
30. rujan 2024 09:24