StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Kako je Postranje ostalo jedini sastav sa stopostotnim učinkom u Drugoj hrvatskoj ligi Dubrovnik - Neretva?

Piše Tonči Vlašić
25. rujna 2023. - 20:38

Boćari Postranja su jedina momčad koja ima stopostotni učinak nakon 4. kola natjecanja u trećem razredu, Drugoj hrvatskoj ligi Dubrovnik – Neretva. U derbiju kola, ogledu dva sastava sa sve tri pobjede u prva tri kola, dobili su uvjerljivo Prud, i to u Metkoviću.

Nakon prvog kruga derbija, prve četiri discipline, rezultat je bio 4:4. Zatim je Postranje uzelo sve što se moglo uzeti na gumama (dobilo je sve četiri discipline, 8:0!), te im je u zadnjem krugu trebao još samo bod za pobjedu. Osvojili su šest. Dobili su tri od četiri discipline za konačnih 18:6!

Postranje je uspjeh u Metkoviću ostvarilo igrajući u sastavu: Ivan Kelez, Luka Kelez, Štefi Ljubimir, Đivo Miloslavić, Nikola Pendo, Mario Raguž, Periša Regjo, Antonio Šabadin i Đuro Šabadin.

Rijeka, treći sastav koji se mogao u prva tri kola pohvaliti s tri pobjede, zaustavlje je na Gromači od HVIDRA-e, koja je tako stigla do prvih bodova u novoj sezoni, a što još nije uspjelo Sokolu i Mokošici. Sokol je poražen na Grudi od Slavena, a Mokošica na svom terenu od Umčana. Torcida Osojnik je dobila kod kuće Omladinca, te sad i ona, kao i sastav iz Vodovađe, ima polovičan učinak – dvije pobjede i dva poraza.

SEMAFOR

Rezultati 4. kola: Slaven – Sokol 20:4, HVIDRA Gromača – Rijeka 16:8, Torcida Osojnik – Omladinac 14:10, Mokošica – Umčani 7:17, Prud – Postranje 6:18.

Poredak: 1. Postranje 12 bodova, 2.-3. Rijeka i Prid po 9 bodova, 4.-7. Slaven, Omladinac, Umčani (utakmica manje) i Torcida Osojnik po 6 bodova, 8. HVIDRA Gromača (utakmica manje) 3 boda, 9.-10. Sokol i Mokošica bez boda.

Raspored 5. kola, subota, 30. rujna: Omladinac – Mokošica, nedjelja, 1. listopada: Postranje – Slaven, Umčani – Prud, Rijeka – Torcida Osojnik, Sokol – HVIDRA Gromača.  

02. lipanj 2024 07:48