StoryEditorOCM
OstaloAMERIKANCI POTVRDILI

Konavljanin i dalje na ‘daskama koje život znače‘, Ante Delija u obranu naslova prvaka te u lov na novi milijun dolara kreće u kazalištu grada kocke, i to protiv...

Piše Tonči Vlašić
3. veljače 2023. - 13:41
Ante Delija na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u kazalištu Marina Držića na kojoj mu je dodijeljena nagrada Grada Dubrovnika s Olgom Muratti i Markom PotrebicomBožo Radić/Cropix

Yorgan De Castro, koji je u UFC-u ostvario pobjedu i tri poraza, a ukupno u karijeri devet pobjeda i tri poraza, bit će suparnik Anti Deliji na startu nove sezone u  PFL-u. Konavljanin brani naslov, a u obranu kreće protiv 35-godišnjeg borca sa Zelenortskih otoka, i to u Las Vegasu u petak, 7. travnja.

De Castro preferira stojku, a šest od devet pobjeda u profesionalnoj karijeri upisao je nokautom. Sa 17 godina je počeo MMA karijeru, i to u Portugalu. Potom je otišao u SAD gdje se borio i izborio za ugovor u UFC-u. Međutim, tu nije opravdao očekivanja iako je debi 2019. godine bio uspješan, ali dvije godine poslije, a nakon tri poraza u nizu, Dana White, predsjednik UFC-a, nije potpisao s njim produženje ugovora.

Krajem 2021. počeo je nastupati u drugim organizacijama. Ostvario u zadnjih 15 mjeseci tri pobjede, te potpisao ugovor s PFL-om za sezonu 2023.

Zanimljivo je to što će se borba Delija – De Castro održati u kazalištu smještenom u hotelu Virgin gdje su nastupali glazbeni velikani poput Davida Bowiea, svirali su tu i Rolling Stonesi, Duran Duran, Guns N’Roses, Paul McCartney...  

image

Ante Delija slavi

32-godišnji Konavljanin, koji je karijeru počeo u Gladiatoru, pod paskom Mara Peraka, naslov pobjednika teške kategorije u PFL-u te nagradu od milijun američkih dolara izborio je krajem studenog prošle godine u New Yorku, i to također u kazalištu. Borba je održana u Hulu Theatru, koji je smješten ispod nadaleko poznate dvorane Madison Square Garden. Tu je nokautirao Brazilca Matheusa Scheffela, te ostvario 23. pobjedu u svojoj 28. profesionalnoj borbi i stigao do svog, ali i do jednog od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog MMA.  

I jučer, na Kandeloru, Ante je bio na ‘daskama koje život znače’. Dobitnik je godišnje nagrade za poseban doprinos sportu grada Dubrovnika, koja mu je uručena u Kazalištu Marina Držića na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada i Feste svetog Vlaha.

02. lipanj 2024 13:07