StoryEditorOCM
OstaloRADOST U GOSPINOM POLJU

Kraljica Šejla Škaljić, a doprvaci Hrvatske Leona Niketić, Borna Butijer i Luka Ivanković!

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2024. - 15:52

Županijski sport je bogatiji za osam medalja s juniorskog prvenstva Hrvatske u judu, koje je održano u dubrovačkoj Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Po tri medalje su izborili članovi Judo kluba Dubrovnik 1966. (zlato, srebro i broncu) i Judo kluba Dubrovnik (dva srebra i broncu), a po jednu broncu Judo klub Ura Nage i Judo klub Konavle Cavtat.  

Prvo finale za Dubrovnik 1966., domaćina prvenstva, izborila je Šejla Škaljić. Do finala je dobila prvo Jelenu Schmuch (Konavle Cavtat), zatim Iru Kadić (Mladost Osijek) te Vitu Crkvenac (Profectus Samobor), a u finalu je čekala Nikolina Hrnjak iz Pujanki. Škaljić peti naslov prvakinje Hrvatske ili sedmi put doprvakinja? Dobila je i Hrnjak. Sjajan napad. Ipon nakon kojeg je podigla ruke u zrak, te mogla slaviti. Prvakinja Hrvatske do 57 kilograma.

image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Šejla Škaljić)

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Mateo Semiz i Stjepo Roko)

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Šejla Škaljić)

Tonči Vlašić/

Nakon toga istovremeno, na dva tatamija, dvojica Dubrovčana u borbi za naslov, na tatamiju 1 Borna Butijer, a na tatamiju 2 Luka Ivanković. Nisu uspjeli dobiti i posljednju borbu. Borna finale kategorije do 90 kilograma u kojem je uspješniji bio Marko Božić iz Solina. Prije njega Karlo Špaćek Ćumo (Konavle Cavtat), Juraj Šegon (Zagrebačka judo škola) i Bruno Rozga (Kaštela) nisu našli rješenje za reprezentativca Dubrovnika 1966.

Ove godine Borna seniorski doprvak, lani kadetski prvak, prije tri godine prva medalja s državnog – bronca kad je bio mlađi kadet. Sad drugo srebro u 2024. godini – juniorski doprvak Hrvatske.  

image

Juniorsko PH u Dubrovniku

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Borna Butijer)

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku (slavi Borna Butijer)

Tonči Vlašić/

Posebna je priča kategorija preko 100 kilograma. Trojica iz naše županije na pobjedničkom postolju. Prvu medalju je plasmanom u finale osigurao Ivanković, a dok se čekalo njegova borba za zlato, bronce su izborili Ivan Hezonja (Dubrovnik 1966.) i Luka Plećaš (Konavle Cavtat). Hezonja je na startu bio bolji od Plećaša, zatim je poražen od Ivankovića, a nakon toga je bio bolji od Nika Mikole iz Osijeka. Plećaš je prvo u repasažu dobio Marka Bodula iz Pulafita, a u borbi za broncu Šimu Bužančića iz Studenta.

U finalu Ivanković protiv Ediba Jagodića iz Ippon Labin. Ivanković prije dvije godine prvi put prvak (mlađi kadet), lani tri bronce (kadetsko, juniorsko i mlađe seniorsko), a ove prvo kadetski prvak, a sad na juniorskom doprvak.  

image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Ivan Hezonja i Luka Ivanković)

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Ivan Hezonja i Luka Plećaš)

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Ivan Hezonja)

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Luka Plećaš)

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku

Tonči Vlašić/

U kategoriji preko 78 kilograma Leona Niketić je doprvakinja. Svatko sa svakim. Dobila je judašica Dubrovnika tri borbe, izgubila samo od Marćeline Vranješ iz Studenta. Ove godine kadetska doprvakinja, a zatim brončana na seniorskom PH. I prošle godine je na tri državna prvenstva osvajala medalju.  

Brončanu medalju je u kategoriji do 78 kilograma izborila Paula Palameta iz Ura Nage. Nakon poraza u četvrtfinalu od Stelle Lovaković iz Rijeke dobila je u borbi za broncu Saru Džombić iz Istre. Ivana Gavranović (Dubrovnik) nije u kategoriji do 44 kilograma uspjela doći do sjajnije medalje od bronce. Poražena je od Eve Brdar iz Vinkovaca, koja je dobila obje borbe te uzela zlato, te od Eve Lasić iz Pinkyja, koja je srebrna s polovičnim učinkom, pobjeda i poraz.

image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Jakša Đapić i Leona Niketić)

Tonči Vlašić/
image

Juniorsko PH u Dubrovniku (Paula Palameta)

Tonči Vlašić/

Oliver Vlaho Marlais je dobio dvije, a izgubio dvije borbe. Drugi poraz je upisao u borbi za broncu od Lorena Jankovića Crnčeca iz Zrinskog Čakovec, te je judaš Dubrovnika 1966. zauzeo peto mjesto u kategoriji do 55 kilograma.

Na juniorskom PH u Dubrovniku nastupilo je 179 judoka iz 41 kluba.

17. lipanj 2024 14:09