StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Kvartet pobjegao, velika bitka za preostala četiri mjesta u doigravanju za prvaka Italije: peti pogodak Ante Daničića za skok na peto mjesto

Piše Tonči Vlašić
9. travnja 2022. - 23:19

Ante Daničić je bio strijelac u uspjehu kod kuće njegovog Sandro Abate Avellina u 22. kolu talijanskog prvenstva protiv Polistena, pogodio je u 33. minuti za vodstvo 3:1. Bio je to peti ovosezonski pogodak iskusnog Dubrovčanina, koji je skočio na peto mjesto tablice.

Kvartet je odavno pobjegao (Pesaro 50 bodova, Napoli 48 bodova, Padova 47 bodova i 43 boda Roma, koja ima utakmicu manje), a vodi se velika borba za preostala četiri mjesta u doigravanju za prvaka. Šesta je Pescara s 36 bodova, koliko ima i Sandro Abate Avellino, ali s utakmicom manje. Zatim, sedma je Matera s 34 boda i utakmicom manje, osmi Aniene ima 33 boda, deveti Feldi Eboli 32 boda, deseta Catania 30 bodova, jedanaesti Real San Giuseppe 27 bodova i dvije utakmice manje, na dvanaesto mjestu je Came Dosson s 25 bodova, a dvanaesti i trinaesti razigravaju za ostanak, dok tri posljednja sele u niži rang.

Daničić i ekipa imaju još šest utakmica do kraja ligaškog dijela. Prvo dva iduća ispita ne mogu bit teža (Napoli ih čeka, a zatim im dolazi Pesaro).

01. svibanj 2024 05:45