StoryEditorOCM
OstaloFIGHTSITE POTVRDIO

Najbolji hrvatski borac u 2022. godini je.... ‘Hodajuća nevolja‘ sa Zvekoviceeeee, Anteeeeee Delijaaaaa!!!

Piše Tonči Vlašić
9. siječnja 2023. - 11:42

Konkurnti su mu bili Lena Stojković, svjetska i europska prvakinja u taekwondou, zatim Barbara Matić, svjetska prvakinja u judu, Antonio Plazibat kao prvorangirani Gloryjev izazivač u teškoj kategoriji, Alen Babić, nositelj WBC Silver pojasa u bridger kategoriji i Filip Hrgović kao IBF-ov izazivač za svjetsku titulu u teškoj kategoriji, međutim, nitko od njih ga nije uspio dobiti, kao što nije nitko u PFL-ovom turniru teške kategorije u kojem je Ante Delija u 2022. godini ostvario sve četiri pobjede, podigao na kraju pojas prvaka i ček u iznosu od milijun američkih dolara.

Konavljanin je dobio 44 posto glasova u anketi fightsitea. Plazibat je bio drugi s 31 posto osvojnih glasova, treći Babić s 9 posto...

image

Ante Delija slavi

Delija je na najbolji mogući način zaključio protklu godinu. Pamtit će se kako je u finalu 32-godišnji Konavljanin svladao Brazilca Matheusa Scheffela, kojeg je nokautirao i na startu sezone, kako je u drugom kolu lige dobio Sheltona Gravesa, a u polufinalu velikog Renana Ferreiru.

Pamtit će se kako je iza njega 15 godina truda, treniranja, od prvih treninga s Marom Perakom, zatim ostalom ekipom iz Gladiatora, te zadnjih par godina, odkad je preselio gore u Zagreb, sa Stipom Drvišem i Mirkom Filipovićem. Radio je od jutra do mraka. Trud mu se na kraju isplatio.

Delija se sprema za nove izazove. Čeka ga prvi put uloga branitelja naslova...

01. srpanj 2024 10:29