StoryEditorOCM
OstaloČEKALI SMO 24 GODINE, DOČEKALI SMO!

Ovacije za Dubrovčane u finalu kvalifikacija, sjajan Dario Marinović, sjajan Zoran Primić. Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo!

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2024. - 20:46

Rekao je u ponedjeljak, dan uoči uzvratne utakmice finala kvalifikacija, kako je ovo njegova zadnja prilika izboriti Svjetsko prvenstvo. 33-godišnji Dario Marinović je u reprezentaciji od 2008., ovo je njegov četvrti kvalifikacijski ciklus za SP. Tri prethodna puta pognute je glave napuštao teren, ovaj put nije!

Hrvatska je u u dvije utakmice bila bolja od Poljsku, bila je bolja 3:2 u gostima, a sad kod kuće odigrala 2:2, te slavi. Nakon 24 godine naši će igrati na SP-u. Gvatemala 2000. više nije jedino SP na koje se kvalificirala!

Marinović je u uzvratnoj utakmici bio sjajan. Zakucao je za 1:0, zakuhao za 2:0. Odavno uz njegovo ime piše najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. Četiri puta je igrao Europsko prvenstvo. Četvrto mjesto 2012. je ujedno najveći uspjeh u povijesti mini ‘Vatrenih’.

Sjajan je u uzvratnoj utakmici bio i Zoran Primić. Što je sve Dubrovčanin obranio. Uspjehu je doprinio i Marko Kuraja, zatim u ovoj zadnjoj utakmici finala povratnik u reprezentaciju je bio još jedan Dubrovčanin, Maro Đuraš...

Bravo Hrvatska!

10. Svjetsko prvenstvo se igra od 14. rujna do 6. listopada u Uzbekistanu. 

USKORO OPŠIRNIJE

image

Hrvatska

Goran Mehkek/Cropix
30. travanj 2024 02:18