StoryEditorOCM
OstaloNOVI USPJEH JUDAŠA DUBROVNIKA

Peti put u nizu! Luka Ivanković opet u borbi za medalju na Europskom kadetskom kupu

Piše Tonči Vlašić
20. svibnja 2024. - 14:31

Dubrovčanin Luka Ivanković dobio je tri od pet borbi na Europskom kadetskom kupu u Bielsko Biala, u Poljskoj, i na kraju zauzeo peto mjesto u kategoriji preko 90 kilograma.

S tri pobjede je judaš Dubrovnika stigao do polufinala. Redom je dobio Filipa Čorkovića iz Srbije, Vardgesa Ghazaryana iz Austrije i Giorgi Karchaidzea iz Gruzije, te izborio polufinale u kojem je zaustavljen od Dinmukhammeda Nysanbaya iz Kazahstana, a na kraju je poražen i u borbi za broncu od Dwaynea Korevaara iz Nizozemske.

Ivanković, kojem je trener Jakša Đapić, dobio je do danas 14 od 23 borbe na međunarodnim natjecanjima od čega osam iponom. Peti put u nizu osvaja bodove na Europskim kadetskim kupovima, i peti put u nizu je u borbi za broncu, koju je do sad osvojio tri puta.

image

Luka Ivanković

Erika Zucchiatti/eju/

Prije dvije godine Ivanković je osvojio naslov mlađe kadetskog prvaka Hrvatske, a to je ujedno bila njegova prva medalja s državnih prvenstava s kojih se prošle godine vratio s tri bronce (treći na kadetskom, juniorskom i mlađe seniorskom prvenstvu). Ove godine je pod drugi put državni prvak. Bio je najbolji na kadetskom prvenstvu. 

29. lipanj 2024 05:06