StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Prvo je donosio po jednu, a sad treći put za redom po dvije: Miho Simović je sve bogatiji i bogatiji medaljama s državnog prvenstva!

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2023. - 22:57

Miho Simović je sve bogatiji i bogatiji medaljama s državnog prvenstva. Opet nije donio samo jednu, već dvije. Treći je pojedinačno, te treći u mješovitim parovima, a što je uspio igrajući s Andreom Pavlović iz Zagreba.

I sad kad je tako, koliko to medalja ima kapetan Libertas Marinkolora? Valjalo je okrenuti požutjele stranice Dubrovačkog vjesnika, iskopat iz arhive, te zbrojit. Ovo mu je treća sezona kako se s državnog vraća s dvije bronce. Dakle, 2021., 2022. i sad - šest bronci. Tri za redom u pojedinačnoj konkurenciji, a prethodne dvije godine u muškim parovima, prvo Lovrom Zovkom, a lani s Bornom Petekom iz Zagreba.

MIHO I FILIP

Simović je nastupio unatoč problemu s leđima, koju ima u posljednje vrijeme. S tri pobjede je stigao do polufinala u kojem je izgubio od Filipa Zeljka, koji je u finalu poražen od Tomislava Pucara. U osmini finala Miho je s 4:3 dobio Ronalda Ređepa iz StaRR-a nakon 0:2 i 1:3 u setovima, a isto je bilo u četvrtfinalu protiv Rina Vidana iz TIS-a. S Andreom Pavlović je do bronce u mješovitim parovima stigao s dvije pobjede...

Nastupio je na državnom u Vrsaru od ‘Pitura‘ i Filip Ćipin, koji je bio najbolji u kvalifikacijskoj skupini sa sve tri pobjede, zatim uspješan na startu završnice, ali potom je poražen u osmini finala od Zeljka.  

I onda iz povijesti prije korone: Miho je prvu medalju na seniorskom prvenstvu osvojio 2012. godine. U muškim parovima igrajući s Markom Habijanecom bio je brončani. Godinu poslije osvojio je broncu u pojedinačnoj konkurenciji, a i 2014. je opet bio na pobjedničkom postolju muških parova, ali prvi put u finalu. Nije tad uspio otići do kraja. Izborio je srebro igrajući s Lukom Fučecom. Bio je nakon toga 2016. brončani u paru s Tomislavom Zubčićem, pa 2017. po drugi put brončani u pojedinačnoj konkurenciji, a 2019. godine po drugi put u finalu muških parova, i drugi put doprvak. Srebro je 2019. osvojio s Tomislavom Japecom, klupskim suigračem. Najveći uspjeh ostvario je 2020. kad je igrajući s Tomislavom Kolerakom otišao do kraja na prvenstvu u Varaždinu.

Dakle, šest bronci sa zadnja tri prvenstva, a prije toga zlato, dva srebra i četiri bronce, ukupno trinaest medalja od 2012. do danas!

26. travanj 2024 10:12